Trabzon 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

17.07.2017 - 00:02 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta vatandaşlar demokrasi nöbetine bugün de devam etti

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

TRABZON (AA) - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta vatandaşlar, meydanlardaki demokrasi nöbetine bugün de devam etti.

Haberin Devamı

Trabzon'da Atatürk Alanı 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı kapsamında demokrasi nöbetlerini sürdürdü.

Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla önce saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardında dua edilmesi ile devam etti. Program kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da konser verdi. Ardından 15 Temmuz ile ilgili video gösterimi yapıldı.

Program kapsamında, 15 Temmuz Şehitler Lisesi tarafından "Demokrasi Kahramanları" adlı oyun sahnelendi.

Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı ile bazı sivil toplum kuruluşları da gece boyunca vatandaşlara ikramlarda bulundu. İçerisinde tırların da yer aldığı bir grup araç konvoyu da vatandaşlara korno çalarak destek verdi.

Haberin Devamı

Ayrıca, Trabzon Valiliği tarafından hazırlanan 15 Temmuz anı defteri de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Program, şiir dinletisi, 15 Temmuz 2016'da yaşananların anımsatıldığı video gösterimi ve tasavvuf müziği sanatçısı Naci Bülbül'ün konseri ile devam etti.

Programda, gece saatlerinde de şehitler için dua edildi.

Öte yandan, nöbetler sırasında Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile diğer ilgililer de Atatürk Alanı 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'na gelerek, vatandaşlarla sohbet etti.

- Ordu

Ordu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlik, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından verilen konserle başladı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, önce saygı duruşunda bulundu, ardından da İstiklal Marşı'nı okudu.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile şehitler için hatim duasının okunmasının ardından etkinlik devam etti.

Programda, 15 Temmuz ile ilgili video gösterimlerini de izlettirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, kendilerini yalnız bırakmayıp demokrasi nöbetinde bulunan Ordululara teşekkür etti.

Haberin Devamı

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

- Rize

Rize'de Tuzcuoğlu Memişağa Parkın'nda bir araya gelen vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı kapsamında demokrasi nöbetlerini sürdürdü.

Kur'an-ı Kerim, kasideler, ilahiler okunması ve tekbirler getirilmesiyle başlayan demokrasi nöbetine, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayrıca dün akşamdan beri ÇAYKUR'a ait tırdan, vatandaşlara çay ikram edildi.

Bazı vatandaşların ise nöbete çocuklarıyla geldiği gözlendi. Programda, İl Müftüsü İsmail Yalçın da şehitler için dua etti.

- Giresun

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri, vatandaşlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, Atatürk Meydanı'ndaki 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı kapsamında demokrasi nöbetlerini sürdürdü.

Haberin Devamı

Vali Sarıfakıoğulları ve vatandaşlar, meydanda açılan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi Anı Defteri"ni imzaladı.

Sarıfakıoğulları, anı defterinde şu ifadeleri yazdı:

"15 Temmuz destanının yıl dönümünde, millet iradesine demokrasisine sahip çıkarak, meydanları dolduran aziz milletimizin önünde minnet ve şükranla eğiliyorum. Hain darbe girişimi püskürtülürken, şehadet şerbetini içen şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize Allah'tan şifa diliyor, minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum. 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız."

- Artvin

Artvin'de de Milli İrade Meydanı'nda tutulan demokrasi nöbetine, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Garnizon Komutanı Abdurrahman Cengiz Çerçi, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Ellerindeki Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, önce saygı duruşunda bulundu, ardından da İstiklal Marşı'nı okudu.

Artvin Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı'nın gösterisi ile başlayan program, Kuran’ı Kerim tilaveti ve dualarla devam etti.

Program kapsamında, mesnevi gösterisi ile İslamiyet’in doğuşundan günümüze kadar Müslümanların ve Türk milletinin yaşadığı sorunlar ile kazandığı zaferlerin anlatıldığı "Biz Biriz" adlı gösteri de vatandaşların beğenisini topladı.

- Gümüşhane

Gümüşhane'de de dün geceden itibaren demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, Gümüşhane Belediyesince Atatürk Caddesi'nde kurulan platformda 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin belgeseller izledi.

Alana gelen Belediye Başkanı Ercan Çimen de vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

- Bayburt

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri çerçevesinde, Bayburt Saat Kule Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü.

Program kapsamında, yöre sanatçıları kahramanlık türküleri ile marşlar okudu.

Kentteki demokrasi nöbetlerine, Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Ayvaz, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Hayri Tacın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Kışla Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Aydıntepe Kaymakamı Selçuk Haskırış, Demirözü Kaymakamı Ali Erdoğan, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal ile bazı kamu kurum müdürleri de katıldı.