Uşak 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15.07.2017 - 14:44 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

UŞAK (AA) - Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bildiri yayınlandı.

Haberin Devamı

Dalkıran, yayınladığı bildiride, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin aynı zamanda işgal ve ihanet kalkışması olduğunu belirtti.

Türkiye, içinde bulunduğu coğrafyada söz sahibi olmaya, büyük projeleriyle lider bir ülke olma yolunda ilerlerken, bu gelişmelere set vurmak isteyen dış güçlerin kendilerine buldukları taşeronlarla 15 Temmuz gecesi kanlı bir darbe planını ortaya koyduklarının ifade eden Dalkıran, bu darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı tavrı, siyasi partilerin partiler üstü birlikteliği ve milletin destansı direnişiyle zafer gecesine dönüştüğünün kaydetti.

Dalkıran, Türk milletinin, binlerce yıllık beraberliğini, o ihanet gecesinde bir kez daha perçinleyerek din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan gönül birliğiyle vatanını ve bağımsızlığını korumak için destan yazdığını vurgulayarak, şunları ifade etti:

Haberin Devamı

"Meydanlarda aynı Sakarya’da, Dumlupınar’da ve Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz’da Türk Milleti tek yürek ve tek bilek olmuştur. İhanete karşı hiç tereddüt etmeden tankların önüne yatmış, silahlara meydan okumuş, bedenlerini siper etmiş, 'ölürsem şehit kalırsam gaziyim' inancıyla cesaret ve kararlılıkla hainleri püskürtmüştür."

Bu hain girişime, böylesi bir alçaklığa bir daha asla fırsat verilmeyeceğini dile getiren Dalkıran, şöyle devam etti:

"Bu bağlamda biz üniversitelere düşen en önemli görev bir meslek sahibi olabilmek için bizlere anne ve babaları tarafından emanet edilen gençlerin illegal örgüt ve yapılardan uzak kalmasını sağlamaktır. Aklin ve bilimin ışığında saygın bir üniversite olan Uşak Üniversitesinin, yetiştirdiği gençleri vatan ve millet sevgisiyle donatmak önceliğidir. Devletimizin devamlılığı, milletimizin huzur ve refah içinde bir arada kardeşçe yaşaması için elimizden geleni sonuna kadar yapmak kararlılığı içindeyiz."

Dalkıran, 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadelede şehit olanlara Allah'tan rahmet dilediğini, gazilere de şükranlarını sunduğunu dile getirdi.