Artvin 15 Temmuz Gazileri Platformundan Vali Doğanay'a Ziyaret

15 Temmuz Gazileri Platformundan Vali Doğanay'a Ziyaret

23.10.2017 - 17:29 | Son Güncellenme:

Platform Başkanı Bulut: "Şehit olamadığımıza göre bir görevimiz daha var, memlekete sahip çıkmamız lazım"

15 Temmuz Gazileri Platformundan Vali Doğanaya Ziyaret

ARTVİN (AA) - 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut, Artvin Valisi Ömer Doğanay'ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Vali Doğanay, makamında gerçekleşen ziyarette, bir süre sohbet ettiği Bulut'tan 15 Temmuz gecesi yaşananları dinledi.

Doğanay, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi, demokrasiye sahip çıkarak tarihe ismini yazdırdığına işaret ederek, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da ülkemizi ve milletimizi canları pahasına koruyan şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman minnet ve şükranla anacağız. Milletimiz, vatanına, demokrasisine, devletine sahip çıkarak bu ülkeyi bölmek isteyen vatan hainlerine en güzel cevabı vermiş ve bağımsız yaşama arzusunu tüm dünyaya haykırmıştır."

Doğanay, şehit aileleri ve gazilere devletin ve gönül kapılarının her zaman sonuna kadar açık olduğunu da dile getirerek, "Devletimizin ve hükümetimizin tüm imkanları şehit yakınları ve gazilerimizin emrindedir. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Erol Bulut da 15 Temmuz'da ülke olarak destan yazıldığını, Artvin'de de vatandaşların bu ruha sahip çıktığını belirtti.

Türk milletinin 15 Temmuz'da gösterdiği ruhun unutulmaması, yaşatılması ve gençlere aktarılması amacıyla 15 Temmuz Gazileri Platformunun kurulduğunu kaydeden Bulut, şunları söyledi:

"Ben bir 15 Temmuz gazisiyim. 15 Temmuz gecesi bir yiğit adam çıktı 'Yürüyün.' dedi, biz de hepimiz yürüdük. Bu bir ekip işi. Bizim başımızda millete sevdalı yöneticilerimiz var. Bize de Allah gazilik nasip etti. Şehit olamadığımıza göre bir görevimiz daha var, memlekete sahip çıkmamız lazım. Milletimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Bu necip milletin hepsi gazidir. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum."

Ziyaret sonunda Bulut, Vali Doğanay'a üzerinde "15 Temmuz Gaziler Platformu unutmadık, unutturmayacağız, şehit ve gazilerimize verdiğiniz destekten dolayı minnettarız." yazılı vazo hediye etti.