Ankara 15 Temmuz Gazisi Öğretmen Derya Ovacıklı'ya Öğrencilerinden Sürpriz

15 Temmuz Gazisi Öğretmen Derya Ovacıklı'ya Öğrencilerinden Sürpriz

24.11.2016 - 17:07 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz Gazisi Öğretmen Derya Ovacıklıya Öğrencilerinden Sürpriz

15 Temmuz gazisi Öğretmen Derya Ovacıklı, "Gördüğünüz o hainleri de öğretmenler yetiştirdi ama sonradan farklı bir şekilde sulanmak demek farklı meyveler vermek demek ne yazık ki ama biz elimizden geldiğince evlatlarımızı, yavrularımızı doğru sulamaya dikkat ediyoruz" dedi.
15 Temmuz darbe girişiminde açılan ateş sonucu Kahramankazan’da öğretmen olan Derya Ovacıklı bacağından yaralandı. Öğrenciler, 4 aydır hastanede tedavi gören Ovacıklı’ya Öğretmenler Günü’nde sürpriz ziyarette bulundu. Öğrencilerin kendisini ziyareti sırasında duygusal anlar yaşayan Ovacıklı, "Benim öğretmenlik mesleğini seçmemdeki en büyük etken, ilkokul öğretmenimin göstermiş olduğu anne şefkatiydi. O anne şefkatini ben bütün öğrencilerime gösterebilmek adına öğretmenlik mesleğini seçtim. Ne olursa olsun, yaşınız kaç olursa olsun tekrar tekrar dönersiniz ve öğretmen olursunuz. O yüzden o şefkati de bütün öğrencilerime vermeye çalıştım. Evet 15 Temmuz çok karanlık fakat artık biz o günü karanlık değil de demokrasimizin, milli birlik ve beraberliğimizin kurtuluş günü olarak kabul ediyoruz. Öğrencilerimize ben 15 Temmuz’dan sonra bir soru sordum. Daha önceden çok sordum ’Öğretmen senin için nedir?’ diye. O soruyu 15 Temmuz’dan sonra çok farklı cevapladılar. Bu benim için en büyük kazanımımdı. ’Öğretmen, bir mum misali eskiden sadece bulunduğu yeri aydınlatırdı öğretmenim ama 15 Temmuz’dan sonra biz anladık ki bir öğretmen bile koca bir ulusu aydınlatabiliyormuş’ dediler ve hayatlarını 15 Temmuz öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırdılar ve ’Biz artık vatan savunmasından neyi ne şekilde yapacağımızı çok daha iyi biliyoruz’ dediler" ifadelerini kullandı.
"En çok öğrencilerime sarılmayı özledim"
Bayrağı öğrencilere teslim edeceklerini kaydeden Ovacıklı, "Bayrağı teslim ederken de doğru suladığımızı görüyor olmak beni gerçekten çok duygulandırıyor. Şimdi buradalar, öğretmenlerini yine çok mutlu ettiler. Hepsi o kadar kıymetli ki benim için, ben öğretmen olduktan sonra onlara aldığım nefes dedim. Belki şu hastane odasında en çok özlediğim o derin nefesti, yani onlardı. Biz öğretmenler olarak görüyoruz ki doğru sulanan evlatlar, vatanı, milleti için Ulu Önder Atatürk’ün izinde gerektiği şekilde emek veriyorlar. Gördüğünüz o hainleri de öğretmenler yetiştirdi ama sonradan farklı bir şekilde sulanmak demek farklı meyveler vermek demek ne yazık ki ama biz elimizden geldiğince evlatlarımızı, yavrularımızı doğru sulamaya dikkat ediyoruz" şeklinde konuştu.
Öğrenciler, tek tek Derya öğretmenlerinin elini öperek Öğretmenler Günü’nü kutladı. En çok özlediğinin öğrencilerine sarılmak olduğunu belirten Derya öğretmene bir öğrencisi, "Siz bir öğretmen olarak bize sadece derste, sınıfta dersi değil gerektiğinde vatanı savunmayı da öğrettiniz, iyiki varsınız size çok minnettarız" dedi.