Antalya 15 Temmuz Ruhu Görsel Sanatlar Yarışması Sonuçlandı

15 Temmuz Ruhu Görsel Sanatlar Yarışması Sonuçlandı

08.07.2018 - 11:56 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz Ruhu Görsel Sanatlar Yarışması Sonuçlandı

ANTALYA (AA) - Kepez Belediyesinin katkıları ile düzenlenen 15 Temmuz Ruhu Görsel Sanatlar Yarışmasının sonuçlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) işbirliğiyle düzenlenen yarışmada, 15 Temmuz 2016 darbe girişi esnası ve sonrasında yaşanan olaylar ve yansımaları konu edildi.

Ulusal çapta düzenlenen yarışma, "grafik tasarım, fotoğraf ve karikatür" ile "resim ve heykel" dallarından oluşan iki kategoride yapıldı.

Katılımcı eserlerinin ortaokul, lise, üniversite öğrencileri ile profesyoneller olmak üzere dört ayrı grupta değerlendirildiği yarışmada, "resim ve heykel" kategorisinde profesyonel grupta Konya'dan Öznür Kesdirici, üniversite öğrencileri grubunda Antalya'dan Kemal Kahveci, lise grubunda Antalya'dan Mehmet Emincan Güney ve ortaokul grubunda İrem Bade Usta birinci oldu.

Haberin Devamı

"Grafik, tasarım, karikatür ve fotoğraf" kategorisinde ise lise grubunda Kütahya'dan Azime Kalkan, ortaokul grubunda Sinop'tan Asya Arıcı birinci oldu. Bu kategoride, profesyonel ve üniversite grubunda esi birinciliğe layık eser bulunamadı.