İstanbul 15 Temmuz'un Gazeteci Şehidi Canbaz'ın Fotoğrafları Sergilendi

15 Temmuz'un Gazeteci Şehidi Canbaz'ın Fotoğrafları Sergilendi

30.09.2017 - 19:59 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuzun Gazeteci Şehidi Canbazın Fotoğrafları Sergilendi

15 Temmuz darbe girişiminin gazeteci şehidi Mustafa Cambaz’ın fotoğrafları Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde sergilendi. Sergiyi organize eden Cambaz’ın yakın arkadaşı Mehmet Şeker, fotoğrafları burada sergileyerek şehit foto muhabirinin bir hayalini gerçekleştirdiklerini söyledi.
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkan milyonlarca kişiden yalnızca biri olan, Yeni Şafak Gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz, hainlerle mücadele ettiği esnada vurularak, darbe girişiminin tek gazeteci şehidi olmuştu. Darbecilerin ele geçirmek istediği Çengelköy Polis Karakolu’nun önüne giderek, yüzlerce vatandaşla birlikte hainlere direnen foto muhabiri, göğsüne isabet eden G-3 mermileriyle hayatını kaybetmişti. Şehit gazetecinin cenazesi Çengelköy Mezarlığı’na defnedilmişti.

Şehit gazetecinin hayaliydi
Darbe girişiminden bu yana şehit foto muhabirini anmak üzere yapılan etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Cambaz’ın, çalıştığı gazeteden uzun yıllardır arkadaşı olan Mustafa Şeker, Kültür Bakanlığının da desteğiyle şehit foto muhabirinin seçilen bazı fotoğraflarının Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde sergilenmesini organize etti. Türkiye’nin dört bir yanında çekilmiş fotoğrafların bulunduğu sergi bugün akşam saatlerinde vatandaşların ziyaretine açılırken, sergi açılışında Cambaz’ın en büyük hayallerinden birinin de fotoğraflarının burada sergilenmesi olduğunu açıkladı. Şeker’in konuşması sırasında şehit gazeteci Cambaz’ın eşi Semra Cambaz ve oğlu Alpaslan Cambaz duygu dolu anlar yaşadı.
Bugün ziyarete açılan sergi bir hafta boyunca Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecekken, sergiyi gezenlere darbe girişiminin gazeteci şehidi Cambaz’ın 120 fotoğrafının yer aldığı bir albüm ücretsiz verilecek.