Siyaset 15 Temmuz’un ‘zarar raporu’ çıkarılıyor

15 Temmuz’un ‘zarar raporu’ çıkarılıyor

13.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sayıştay Başkanlığı, Türkiye’yi sarsan 15 Temmuz kalkışmasının “mali zarar” faturasını hazırlayacağı raporla gözler önüne serecek.

15 Temmuz’un ‘zarar  raporu’ çıkarılıyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Harekat Merkezi, MİT başta olmak üzere devletin pek çok kritik biriminin bombalandığı, binaların, yolların, araçların tahrip edildiği, önlenmesi için tüm imkanların seferber edildiği darbe girişiminin ardından, Sayıştay Başkanlığı 15 Temmuz’un yol açtığı mali zararı tespiti amacıyla, bir değerlendirme raporu hazırlama kararı aldı.

Haberin Devamı

Bu karar doğrultusunda 17 Ağustos tarihinde Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikret Çöker imzasıyla bakanlıklara yazı gönderilerek, gerekli bilgilerin iletilmesi istendi. Yazıda şöyle dendi: “Bakanlığınız ile bağlı, ilgili, ilişkili ve koordine kuruluşlarında (Kamu veya özel hukuk hükümlerine tabi olup olmadığına bakılmaksızın Sayıştay denetimine tabi tüm idare, kuruluş, müessese, birlik, işletme, bağlı ortaklık ve şirketlerde) hain kalkışma nedeniyle meydana gelen doğrudan ve hesaplanabilir gider ve zararların kalemler itibariyle ayrıntılı olarak tespit edilerek 30 Eylül 2016 tarihine kadar Sayıştay’a gönderilmesi gerekmektedir.” Yazı üzerine Bakanlıklar harekete geçti.

‘Darbeciler ödesin’

Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, 27 Temmuz’da Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesinin maliyetinin 80 milyar TL olduğunu, TSK envanterine, kamu malları ve özel mülkiyetlere verilen zararlarla birlikte rakamın 100 milyar TL’yi aştığını iddia etmiş, zararın darbecilere ödettirilmesini talep etmişti.