Ege 15 tesise 227 milyon TL

15 tesise 227 milyon TL

17.05.2018 - 00:17 | Son Güncellenme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla’da 179 milyon liraya mal olan 10 tesisin; Uşak’ta da 48 milyon lira bedelli 5 tesisin temelini attı; “Gelişmiş ülkeler bize imrenerek bakıyor” vurgusunu yaptı

15 tesise 227 milyon TL

Uşak’ta son 15 yılda 790 milyon liralık yatırımı hayata geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 48 milyon liralık 5 tesisin daha temelini attı. İnşasına başlanan tesisler arasında 2 gölet ve sulaması ile 1 taşkın koruma projesi bulunuyor. Valilik Meydanı’nda düzenlenen temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun yanı sıra, Vali Salim Demir, Uşak milletvekilleri, DSİ Genel Müdürü Murat Acu ile kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri katıldı.

Haberin Devamı

‘68 milyon fidan dikildi’

Hükümet olarak Uşak’a son 15 yılda 6 milyar liralık yatırım yaptıklarını, bu rakamın 790 milyon liralık kısmını ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın gerçekleştirdiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, “Uşak şehir merkezine yıllık 6,4 milyon metreküp içme suyu sağladık. 17 baraj ve 12 gölet inşa ettik. 2 baraj ve 4 gölet inşaat safhasında. 101 bin 980 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 85 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. 46 derenin ıslahını tamamladık” dedi.
Bakan Veysel Eroğlu, Uşak’ta 68 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını, 2 şehir, 4 bal ormanı ile 14 mesire alanını vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi. Yatırımlara verdiği destekten ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür eden Eroğlu, hizmete durmadan devam edeceklerini kaydetti, “Uşak, Uşak olalı böyle yatırım görmedi” dedi.

Haberin Devamı

Uşak Valisi Salim Demir’in ardından kürsüye gelen DSİ Genel Müdürü Murat Acu da, inşaat safhasındaki 2 adet içme, kullanma ve sanayi suyu temin tesisi bittikten sonra Uşak’a 4 milyon metreküp içme suyu sağlanacağını söyledi. Acu, “İnşası süren 2 baraj ve 4 gölette 4,5 milyon metreküp su biriktireceğiz. 5 sulama tesisi ile 4 bin 680 dekar arazi sulamaya açılacak, inşaat safhasındaki 2 dere ıslahı ile de 2 ilçeyi taşkın zararlarından korunmuş olacağız” vurgusunu yaptı.


Eroğlu, Muğla’da da 179 milyon lira yatırım bedelli, DSİ tarafından inşa edilecek olan Yatağan Yaylaköy Barajı ve Sulaması, Ula Çıtlık Göleti ve Sulaması, Seydikemer Kayacık Göleti ve Sulaması ve Menteşe Göktepe Sulaması ile 3 gölet ve 3 taşkın koruma tesisinin temelini attı. Eroğlu, aynı törende DSİ Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan ‘Seydikemer Ören Köyü Yavlak Deresi Islahı’nın da açılışını gerçekleştirdi. 5 aileye gelir getirici tür, 5 aileye de ORKÖY sertifikası veren Bakan Eroğlu, adaçayı, lavanta ve fıstıkçamı fidan türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 fidanı da ücretsiz olarak dağıttı.