Gündem 15 yaşında evlendirilen çocuğu bakanlık bulamadı

15 yaşında evlendirilen çocuğu bakanlık bulamadı

13.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Malatya’da bir fotoğrafçının ‘Çocuk gelin fotoğrafı çekmem’ tepkisiyle gündeme gelen 15 yaşında zorla evlendirilen kız çocuğuna, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı ulaşamadı.

15 yaşında evlendirilen çocuğu bakanlık bulamadı

Fotoğrafçının açıklamalarını ihbar kabul ederek inceleme başlatan müdürlük, zorla evlendirildiği öne sürülen kızın adresini belirleyemedi. Bakanlığın Malatya İl Müdürlüğü yetkilileri, adres tespiti yapılamama nedeni olarak da fotoğrafçı Onur Albayrak’ın verdiği bilgilerin sağlıksız olmasını gösterdi.

Haberin Devamı

‘Ad, soyad yok’

İl müdürlüğü basın biriminden Yakup Yanılmaz “Çocuk ile ilgili işlem yapacaktık. Fakat adres bilgisi, ad, soyad gibi bilgilere ulaşamadık. Fotoğrafçının haberlerde farklı beyanları bulunuyor. Okursanız siz de göreceksiniz. Avukatlarımız konu ile ilgileniyorlar. Olayın geçtiği bölge isimleri ile ilgili farklı yerler söylemiş. Konu ile ilgili gerekli incelemeleri yapıyoruz. Savcılığın konu ile ilgili incelemeleri devam ediyor” bilgisini verdi. Onur Albayrak ise “Konuyu yetkililerle görüştüm. Basına bilgi vermemem gerektiğini söylediler” dedi.