Dünya 15 yıl geçti

15 yıl geçti

12.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

3 bin kişinin ölmesi ile sonuçlanan 11 Eylül saldırılarının 15’inci yıldönümü için ABD genelinde anma törenleri düzenlendi

15 yıl geçti

ABD’de, terör örgütü El Kaide’nin 11 Eylül 2001’de New York’taki Dünya Ticaret Merkezi (İkiz Kuleler) ve ABD Savunma Bakanlığı’na (Pentagon) yönelik saldırısının 15’inci yıldönümü için anma törenleri yapıldı. Ülke tarihinin en büyük terör saldırısında ölen yaklaşık 3 bin kurban, New York başta olmak üzere ülkenin birçok yerinde anıldı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama, Pentagon’da yaptığı konuşmada “11 Eylül zor bir gün ancak ulusumuzun ve sizin kalbinizdeki inancı ve aşkı ortaya çıkarıyor” şeklinde konuştu. New York’taki törene Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump ve Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton da katıldı. Törende fenalaşan Clinton, alandan erken ayrıldı.

S. Arabistan çıkmazı

Terör saldırılarının yıldönümü arifesinde, Temsilciler Meclisi, 11 Eylül’de yakınlarını kaybeden kişilerin Suudi Arabistan’a tazminat davası açmasına izin verdi. Obama’nın S. Arabistan ile ilişkilerin zedelenmemesi amacıyla, kararı veto etmesi bekleniyor. Karara göre, kurban yakınları olayda S. Arabistan’ın rolü olduğu gerekçesiyle ABD mahkemelerinde dava açılmasının önü açılıyor. S. Arabistan, tasarının gündeme gelmesiyle ABD’yi, ülkedeki 750 milyar dolar değerindeki varlıklarını satmakla tehdit etmişti.