Gündem 150 bin öğretmene Osmanlıca eğitimi

150 bin öğretmene Osmanlıca eğitimi

10.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “İsteseler de istemeseler de bu ülkede Osmanlıca öğrenilecek ve öğretilecek” şeklindeki çıkışının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Hayrat Vakfı ile imzaladığı protokolle başlattığı eğitimlerin kapsamını genişletiyor.

150 bin öğretmene Osmanlıca eğitimi

150 bin Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenine Osmanlı Türkçesi eğitimi vermeyi planlayan MEB, Hayrat Vakfı sertifikası alan öğretmenleri Osmanlıca dersinde görevlendirecek. Bu kapsamda öğretmenlere Osmanlıca’nın, şiir, öykü ve tarihi, kültürel, dini metinler üzerinden öğretilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

İlk adım Torbalı’dan

Osmanlıca konusundaki ilk adım İzmir’in Torbalı ilçesi Ak Partili Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’den geldi. Halk Eğitim Müdürlüğü ile Osmanlıca kursu için anlaşma yaptıklarını ve kursiyer kayıtlarının başladığını açıkladı. Görmez, Osmanlıca kursuna ilginin büyük olacağına inandığını belirtti. (DHA)

Avcı: Okuma listesi yapalım

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 19. Milli Eğitim Şûrası’nda, Anadolu imam hatip liselerinde zorunlu olarak ‘Osmanlı Türkçesi’ okutulmasına yönelik alınan tavsiye kararına ilişkin, “Bir okuma listesi, bir ön okuma çalışması yapalım, Peyami Safa’nın ‘Doğu ve Batı Sentezi’ni, Atilla İlhan’ın ‘Hangi Batısı’nı, Mümtaz Turhan’ın ‘Maarif Davaları’nı, Cemil Meriç’i okusunlar” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak ise, “Bunlar hayali projeler. Her şeyden önce çocuklarımıza Türkçe, Matematik, yabancı dilleri öğretelim” dedi.

( ANKARA Milliyet)