Bingöl 150 Kişiyi Dolandıran Sahte Hakim Ve Polisler Tutuklandı

150 Kişiyi Dolandıran Sahte Hakim Ve Polisler Tutuklandı

07.11.2017 - 16:47 | Son Güncellenme:

.

150 Kişiyi Dolandıran Sahte Hakim Ve Polisler Tutuklandı

Bingöl’de kendilerini hakim, savcı polis ve askeri personel olarak tanıtıp 150 kişiyi telefon aracılığıyla dolandıran 8 şüpheli tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekipleri telefonla, polis, hakim, savcı ve askeri personel olarak kendilerini tanıtıp dolandırıcılık yapan şebeke ile ilgili çalışma yaptı. Jandarmanın yaptığı çalışmada şuana kadar 150 kişiyi dolandıran 9 şüpheli tespit edildi. Tespit edilen şüpheliler Bingöl ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonla yakalandı.
İl Jandarma Komutanlığı’na ifadeleri tamamlanan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 8’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1’i adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Bingöl Valiliği, örgütlü olarak telefonda kendilerini hakim, savcı, polis ve askeri personel gibi unvanlar kullanarak çeşitli bahanelerle vatandaşları banka, PTT şubeleri ve ATM cihazlarına yönlendirerek verdikleri hesap numaralarına para yatırmalarını sağlayıp haksız kazanç elde ettiği tespit edilen ve yaklaşık 150 mağduru dolandıran şahıslara yönelik operasyonda 8 şüphelinin tutuklandığı, 1 şüphelinin de adli kontrol şartı ile serbest kaldığını bildirdi.