Gündem 1500 yıl önce yıkılan cadde ayağa kaldırılacak

1500 yıl önce yıkılan cadde ayağa kaldırılacak

07.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Denizli’de bulunan Laodikya Antik Kenti’nde 1500 yıl önce depremde yıkılan, Anadolu’nun en büyük stadyumuna ulaşımı sağlayan ‘Stadyum Caddesi’ 1 milyon liralık destekle ayağa kaldırılacak

1500 yıl önce yıkılan  cadde ayağa kaldırılacak

Roma Dönemi’nde Anadolu’nun en büyük metropol kenti olan ve depremlerle yıkılan Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Eskihisar Mahallesi’ndeki Laodikya Antik Kenti’nde kazı çalışmaları, Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığında sürdürülüyor. Kazı çalışmalarında 1500 yıl önceki depremde yıkılan bölümler, toprağın altından gün yüzüne çıkarılarak ayağa kaldırılıyor.

Haberin Devamı

En büyük metropol

İncil’de adı geçen 7 kiliseden birinin de bulunduğu antik kentte, Anadolu’nun en büyük stadyumuna ulaşımı sağlayan Stadyum Caddesi de sütunlarıyla birlikte ayağa kaldırılacak. Merkezefendi Belediyesi, caddenin ayağa kaldırılması için kazı çalışmalarına yaklaşık 1 milyon lira destek sağlayacak.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Laodikya Antik Kenti’ne giderek, ayağa kaldırılacak Stadyum Caddesi’nde Prof. Dr. Celal Şimşek’ten bilgi aldı. Başkan Subaşıoğlu, “Burası çok önemli bir antik şehir. Biz de belediye olarak bu antik şehrin önemli alanlarını ortaya çıkarmak için destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ise, “Bu projenin bitişinde 1500 yıl sonra Stadyum Caddesi hayat bulmuş olacak. Burası Anadolu’nun en büyük metropol kenti, özelikle de 7 kiliseden birine sahip bir kent” diye konuştu.