Sosyalmedya 150'den fazla yeni emoji geliyor

150'den fazla yeni emoji geliyor

04.06.2018 - 12:57 | Son Güncellenme:

Emojiler hayatımıza girdiğinden beri kelimelerimizin yerini almaya başladı. Özellikle sosyal medya platformlarında sıkça kullanılan emojiler, kadın-erkek, yaşlı-genç gibi bir ifade aracı haline geldiler. Bu noktada 5 Haziran'dan itibaren iOS ve Android işletim sistemlerine 150'den fazla emoji geleceği açıklandı.

150den fazla yeni emoji geliyor

Emojilerin bizlere sunduğu kullanım kolaylığı artık neredeyse tartışılamaz durumda. Cümle sonlarında veya başlarında kendimizi ifade etmek için kullandığımız emojilere 5 Hazirandan itibaren 150'den fazla yeni emoji ekleneceği açıklandı.

Haberin Devamı

Toplamda 157 emoji olacak. Bu emojiler sayesinde kendinizi metin yoluyla ve yeni yollarla ifade etmenize yardımcı olacak. Özellikle bu emojiler çok çeşitli yeni yüzlerin yanı sıra hayvanlar, nesneler ve semboller içerecek.

Örneğin önceden sadece düz saçlı olan kız emojisinin artık gri, kırmızı veya kıvırcık saçlısı da mevcut olacak. Bunun yanı sıra eğer şimdiye kadar hep saçsız bir emoji göndermek istediyseniz, güncelleme sizlere bunu da sağladığının müjdesini veriyor.

Hayvanlardan objelere kadar birçok alana eklenen emojiler, iOS ve Android işletim sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilecek. Birkaç gün içerisinde yayınlanacak olan bu şirin ifadeler, muhtemelen ilk anda birçok kişinin dikkatini çekmeyi başaracaktır.

Haberin Devamı

İşte 157 emoji'den birkaç örnek: