Gündem 157 PKK’lı etkisiz hale getirildi

157 PKK’lı etkisiz hale getirildi

06.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri-Çukurca kırsalında 2 Eylül’den itibaren icra edilen Şehit Sağlık Üst Çavuş Mekan Şahin operasyonu sürüyor.

157 PKK’lı etkisiz  hale getirildi

Harekât 3. Piyade Tümen Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde 1. Komando Tugayı, 2. Hudut Tugayı, jandarma özel harekât birlikleri, hava kuvvetleri, kara havacılık ve topçu birlikleriyle icra ediliyor.
Askeri kaynaklar, operasyonun PKK’ya yönelik rutin operasyonlardan farkına dikkat çekti. Operasyonun yapıldığı bölge terör örgütü açısından kritik önemde. Operasyon; PKK’nın Çukurca ile Dağlıca arasına düşen ve Kuzey Irak’taki PKK kamplarıyla bağlantısını sağlayan bölgede yapılıyor. Bu bölgede üslenen terörist grupların, Türkiye içine girmek ve yeni eylemlerde bulunmak için hazırlık yaptığı değerlendirildi. Bu hareketlilikle ilgili farklı kaynaklardan önemli istihbarat alındı. Önceki gün arazide tespit edilen etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısı 157 idi.

Gara’da 30 PKK’lı öldürüldü
Askeri kaynaklardan alının bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetleri’na ait savaş uçakları, önceki gün Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine hava harekâtı düzenledi. Harekâtta terör örgütü PKK’ya ait iki hedef ateş altına alınarak imha edildi. Hava harekâtı sonucunda, içinde terör örgütü lider kadrosunun da bulunduğu 30 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. l ANKARA Milliyet