Kültür Sanat 16. asır Osmanlı dönem yemekleri ile zamanda lezzet yolculuğu

16. asır Osmanlı dönem yemekleri ile zamanda lezzet yolculuğu

26.08.2014 - 10:03 | Son Güncellenme:

Hatay uluslararası “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliğinin üçüncü gününde Mimar Sinan’ın muhteşem eserlerinden biri olan Sokullu Mehmed Paşa Külliyesi’nde 16. asır Osmanlı dönemi mutfak uygulamaları yer alıyor.

16. asır Osmanlı dönem yemekleri ile zamanda lezzet yolculuğu

16. yüzyılın dönem yemekleri o dönemin Osmanlı kıyafetleri giymiş servis elemanları ile servis edilecek ve adeta bir zamanda yolculuğa çıkılacak.

Haberin Devamı

Kadim uygarlıklara ev sahipliği yapan Hatay’ın, Uluslar arası “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri”ne ev sahipliği yapmasına az kaldı. Hoşgörü, kardeşlik ve dostluk şehrinde “mutfak kardeşliği” ile muhteşem lezzetlerden muhteşem dostluklara yol alınacak.

Hatay Valiliği’nin koordine ettiği “Hatay İl Yenilik Platformu” projesi kapsamında 3-6 Eylül tarihleri arasında Hatay’da düzenlenecek uluslararası “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliğine Fransa’dan İtalya’ya, Lübnan’dan Fas’a, Bosna-Hersek’ten Yunanistan’a kadar 17 Akdeniz ülkesinden dünyaca ünlü şefler ve gurmeler geliyor.

Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliğinin üçüncü gününde Hatay'ın Payas ilçesindeki bölgenin tarihi ve kültürel mimarisinde çok önemli bir yere sahip olan Payas Kalesi’nin yanında yer alan Mimar Sinan’ın muhteşem eserlerinden biri olan Sokullu Mehmed Paşa Külliyesi’nde önce hamam sefası yapılacak. Ardından yer sofrasında 16. yüzyıl Osmanlı yemeklerinin tadına bakılacak. Yer sofrasında yenilecek kazanlarda pişirilecek yemekleri 16. yüzyıla özgü kıyafetler içinde görevliler sunarken, adeta bir zamanda yolculuğa çıkılacak.

Haberin Devamı

Külliye’nin muhteşem mimari ve tarihi atmosferinde gerçekleşek etkinlikler sırasında han bölümü, tabhane odaları, arastadaki dükkânlar, imaret de ziyaret edilecek…

Yazarlar