Gündem 16 kişi gözlem altına alındı

16 kişi gözlem altına alındı

25.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kanada’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda açılan bir zarfın içindeki şüpheli toz madde ile teması olan kişilerin bakanlığa bağlı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ivedilikle nakledildikleri kaydedildi.

16 kişi gözlem altına alındı

Şüpheli toz maddeye maruz kaldığı bildirilen, Kanada Konsolosluğu’ndan 2’si üst düzey yetkili 10 kişi, Belçika Konsolosluğu’ndan 4 kişi ve Almanya Konsolosluğu’ndan 2 kişi olmak üzere toplam 16 kişinin Bakırköy Dr. Sadi Konuk EAH Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği’nde gözlem altında tutuldukları bildirilen açıklamada, “Hastalarımızın genel durumları iyi olup, alınan numunenin kesin sonucu çıkana kadar izole bir odada gözlem altında tutulmaya devam edilecektir. Şüpheli zarftan alınan numuneler Ankara’daki Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı’nda incelemeye alınacaktır. Numune sonuçlarının 27 Ekim 2014 Pazartesi günü ilgili kurumlar ve kamuoyuna açıklanması planlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Ekipler hazır tutuluyor
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada da, bazı başkonsolosluklarda sarı renkte toz maddeler içeren zarfların çıkması üzerine KBRN ekiplerinin hızla olay yerlerine sevk edildiği bildirildi. Ekiplerin olay yerine intikali sırasında koordinasyon sağlanarak konsolosluk yetkililerine alınması gereken ilk tedbirler hakkında bilgi verildiği belirtilen açıklamada, AFAD Başkanı Fuat Oktay’ın da, çalışmaları olay yerinden koordine ettiği kaydedildi. Açıklamada, “Olay yerine ulaşan KBRN ekipleri, şüpheli zarfları prosedürlerine uygun olarak gerekli işlemlere tabi tuttu. Zarftaki şüpheli maddeye maruz kalan ortam ve canlılar özel kimyasal temizleyicilerle dekontemine edildi.
11 ilde bulunan AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüklerindeki KBRN ekipleri tedbir amaçlı hazır tutuluyor. KBRN ekipleri olay yerinden alınan numuneleri, hıfzıssıhha laboratuvarlarında incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı ekiplerine teslim etti” denildi.