Elazığ 17 Ekim Astsubaylar Günü

17 Ekim Astsubaylar Günü

17.10.2018 - 14:36 | Son Güncellenme:

.

17 Ekim Astsubaylar Günü

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla etkinlik yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Elazığ İl Başkanlığı üyeleri, ellerinde Türk bayrakları ile Köfteciler Sokağı'ndan Elazığ Öğretmenevi'ne kadar yürüdü, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Elazığ Başkanı Hıdır Saday, burada yaptığı açıklamada, yapılan kutlamanın kendileri için gurur verici bir durum olduğunu söyledi.

Saday, "Biz bugün dünya barışının korunmasında önemli bir yeri ve misyonu olan dünyada sayıları milyonları aşan astsubayları bir araya getirerek kutluyoruz. Bu kapsamda 100 ülkenin astsubayları 17 Ekim günü olarak kutlanmaya başlandı." diye konuştu.

Astsubaylar Türk Silahlı Kuvvetlerinin bel kemiği olduğunu vurgulayan Saday, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Astsubaylar üstlerindeki ağır görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirebilme bilinci ile çoğu zaman ailelerini bile unutmuşlardır. Ülkemizin içi ve dış güvenliğinde büyük bir sorumluluk taşımaktadırlar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin dünya orduları içinde bu gün eriştiği yerde katkıları mevcuttur. Henüz çocuk denecek yaşta Türk Silahlı Kuvvetlerine katılan arkadaşlarımız ömürlerinin en anlamlı zamanlarını görevleri başında geçirmişlerdir. Yaşatmak için yaşamak zorunda olduklarını bilerek ve hissederek sorumluluklarını yerine getirmektedir."

Etkinlik, belediyesi mehteran ekibinin gösterisi ile son buldu.