Diyarbakır 17 Kırsal Mahallenin Yolu Açıldı

17 Kırsal Mahallenin Yolu Açıldı

09.02.2018 - 13:58 | Son Güncellenme:

.

17 Kırsal Mahallenin Yolu Açıldı

İlçelerde karla mücadelede aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Lice, Kulp ve Çüngüş’te kapanan 17 mahalle ve mahallelere bağlı mezralarda 445 kilometre yolu trafiğe açtı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lice, Kulp ve Çüngüş ilçelerinin yüksek noktalarında etkili olan kar yağışına karşı başlattığı karla mücadele ve yol açma çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. 3 İlçede kapanan 17 mahalle yollarını trafiğe açan ekipler, Çüngüş ilçesi Akbaşak Mahallesinde mahsur kalan hastayı yolu açarak hastaneye ulaştırdı. Ayrıca Akbaşak Mahallesinde okulda mahsur kalan 4 öğretmen de Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından alınarak ilçe merkezine ulaştırıldı.

Yol açma çalışmaları sürüyor
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 5 bin 912 kilometre yol ağına sahip 17 ilçede kar yağışının etkili olduğu Lice, Kulp ve Çüngüş’te şuana kadar 17 mahalle yolunu kardan temizleyerek trafiğe açtı. Çüngüş’te 8 personel 4 iş makinesi, Lice’de 7 personel 3 iş makinesi ve Kulp’ta 6 personel 3 iş makinesi ile gece vardiyalı sistemle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Kulp ve Çüngüş’teki çalışmalarını tamamladı. Lice ilçesinde birçok mahallenin yollarını açan ekipler, Yalımlı, Ulucak ve Akçabudak mahallelerinde yol açma çalışmalarını sürdürüyor.