Gündem 17 Mayıs’ta ‘Okul Dışarı’ya çağrısı

17 Mayıs’ta ‘Okul Dışarı’ya çağrısı

16.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yaşam Derneği, çocukların açık havada zaman geçirmelerinin sağlık için önemine dikkat çekmek amacıyla ‘Okul Dışarıda Günü’nü 17 Mayıs Perşembe günü Türkiye’ye taşıyor. OMO’nun desteğiyle sınıfları açık havaya taşımak için hazırlıklar yapan dernek, www.okuldisaridagunu.org internet sitesinden kayıt yaptıracak öğretmenlere destek malzemeleri ve oyun önerileri iletecek.

17 Mayıs’ta ‘Okul Dışarı’ya çağrısı

Sınıf dersleri ile açık havada deneyimleyerek öğrenmenin bir bütün olduğuna dikkat çeken Aktif Yaşam Derneği Projeler Koordinatörü Onur Yakın, ilk yılında projeye 1000’e yakın okuldan 200 bin çocuğun katılmasını hedeflediklerini söyledi. Okul Dışarıda Günü sözcüsü Uluslararası Oyun Derneği (IPA) Türkiye temsilcisi Prof. Dr. Belma Tuğrul da Türkiye’de öğrencilerin yarısından fazlasının sadece 1-2 saatini dışarıda geçirdiklerine dikkat çekerek, “Açık hava çocuğa ilk elden öğrenme fırsatı sunar ve bu çocuklarda sağlıklı olma durumu yaratır. Çocuklar dışarıda olmayı sever çünkü onları heyecanlandıran daha çok bilinmez arasında keşfe çıkabilirler. Çocuklar dışarıda sadece fiziksel ve zihinsel olarak gelişmekle kalmaz, aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişim alanlarında da güçlenirler” dedi.

Haberin Devamı

Çocukla çocuk olun

Günümüzde çocukların hayatında oyun konusunda bir dengesizlik olduğunu söyleyen psikiyatrist Dr. Yankı Yazgan da “Mutlu yetişkinler çocukla çocuk olmaktan çekinmezler. Çocukla çocuk olmak çocukça davranmaktan ziyade hayatımızda hep var olan çocuksu, oyuncu ruhu harekete geçirecek bir bakış açısını ve yetişkin olarak olduğu konuma güvenmeyi içerir. Anne-babaların bilgi ve beceri olarak güçlendirilmesi çocukla anlamlı ve geliştirici ilişkinin önemli bir parçasıdır” diye konuştu.