Gündem 17 terörist öldürüldü

17 terörist öldürüldü

13.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı yurt çapındaki terör operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı:

17 terörist öldürüldü

Hakkari’deki operasyon kapsamında dün yapılan hava harekatında 17 teröristin etkisiz hale getirildi, üç mağara, bir cephanelik ve mevziler imha edildi. Bölgede bir RPG-7 ile buna ait 7 mühimmat, 900 uçaksavar mühimmatı, 409 doçka mühimmatı, 242 Kalaşnikof mühimmat ele geçirildi.

Haberin Devamı

Erzurum’daki operasyonda ise iki ayrı sığınakta teröristlere ait telsiz, 110 biksi ve 50 tabanca mühimmatı, bir el bombası ile çeşitli malzemeler ele geçirildi. Güvenlik güçleri Şırnak’ta da bir el bombası, iki mayın, 970 kilogram amonyum nitrat, 22 kilogram dinamit lokumu, 7 tüp ve 11 el yapımı patlayıcı ele geçirdi.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde terör örgütüne yönelik 16 Eylül’de yapılan hava harekatında etkisiz hale getirilen 6 teröristin cesedi bulundu.

Şırnak’ta devam eden operasyonda; bir adet el bombası, iki adet mayın, 970 kg amonyum nitrat, 22 kg dinamit lokumu, yedi adet tüp ve 11 adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği ele geçirildi. Şırnak’da yüksek gerilim hattı direğine, bağlı patlatılmaya hazır dört adet EYP daha tespit edilerek imha edildi.

Haberin Devamı

Muş’un Bulanık ilçesindeki operasyonda terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı.

Ardahan’da, PKK terör örgütünün şehir yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi üyeleri Nevzat Akpolat ve Hande Kaya, “terör örgütü üyesi olma” suçlamasıyla Iğdır’da gözaltına alındı.

Diyarbakır Bağlar ilçesi Sento Caddesi’nde barikat kuran yüzü maskeli bir grup, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait yolcu otobüsünü yaktı.