Geri Dön

18 Ekim 2016 günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)

18 Ekim günün menüsünü merakla beklediğinizin farkındayız. Hem kolay hem lezzetli tarifler, tüm malzemeler ve ayrıntılı anlatımlarıyla işte Bugün Ne Pişirsem? diyenler için 18 Ekim günün menüsü...

18 Ekim 2016 günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)

Bugün ne pişirsem? diye soranlar cevabı PembeNar.com veriyor. 18 Ekim günün menüsünü merak mı ediyorsunuz. Hem yapılışı kolay hem ekonomik hem de lezzetli bir sunum mu hazırlamak istiyorsunuz. O zaman 18 Ekim için hazırladığımız günün menüsüne bakacaksınız.

Bugün ne pişirsem? diyenlere bugün harika bir sürprizimiz var. 18 Ekimi Altın Günü' tariflerine adadık. Bütün arkadaşları 5 çayına gelecek olanlar, evinde altın günü yapacak olanlar bilir. Menü hazırlamak, günün menüsünü bulmak hazırlamaktan daha zordur.

Sizin için hem günün menüsünü bulduk, hem malzemelerini verdik hem de en pratik yapımı anlattık.

Peki 18 ekim günün menüsünde neler var. Hemen sayalım.

Tavuklu börek tarifi

Tavada ıslak kek tarifi

Elmadan gül tatlısı yapımı

Hindistan cevizli havuç topları tarifi


O zaman malzemeleri vermeye ve yapılışlarını anlatmaya da başlayabiliriz.

Kısır tarifi


Tavuklu börek tarifi


Tavada ıslak kek tarifi


Elmadan gül tatlısı yapımı


Hindistan cevizli havuç topları tarifi

18 Ekim günün menüsünün en özel tarifi

Sıra geldi Bugün ne pişirsem menüsünün en nadide parçasına. Gelen arkadaşlarınız arasında şeker hastası olan ya da formuna dikkat etmek isteyenler var olabilir. Peki, onlar güzellim tatlılardan yiyemezken siz rahat edebilecek misiniz?

Hayır dediğinizi duyduk ve sizin ve değerli misafirleriniz için diyet (şekersiz) kek bir başka deyişle pekmezli kek tarifini hazırladık...


Diyet (şekersiz) pekmezli kek tarifi

Malzemeleri vermeden önce pekmezli kek mi olur diyenler için bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Pekmez içine hiç şeker ilave edilmeden tamamen meyvelerin içinde bulunan doğal şekerle tatlandırılan bir yiyecektir. Bu nedenle şeker hastaları ve formuna dikkat etmek isteyenler gönül rahatlığıyla yiyebilirler. Aynı zamanda editör arkadaşımız bu tarifi evinde bizzat uyguladığı için diyet (şekersiz) pekmezli kek oluyor emin olabilirsiniz.

Diyet (şekersiz) pekmezli kek malzemeleri

3 tane yumurta
1 çay bardağı pekmez (üzüm ya da dut pekmezi)
Kabartma tozu (1 paket)
2 bardak tam buğday un
8-10 tane kuru kayısı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak yağsız süt


Diyet (şekersiz) pekmezli kek nasıl yapılır?

Pekmezinizi ve yumurtalarınızı derin bir kabın içinde karıştırın, üzer,ne sıvı yağınızı ve sütünüzü ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. İyice karıştırdıktan sonra tam buğday ununuzu üzerine de kabartma tozunu ekleyin. Kayısılarınızı da 4'e böldükten sonra kabartma tozunun üzerine dökün ve yine karıştırın. İyice karıştırın kek hamuru kıvamına ulaştıktan sonra yağladığınız kalıbın içine karışımı dökün. Isıtılmış fırınınızın içinde 160 derecede pişirin.

Kekiniz hazır afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber