18 Kasım günün menüsünde bugün neler var diyorsanız ve merakla bekliyorsanız, beklediğinize değer tariflerle yine karşınızdayız.  Kızartmalar…  Evet, 18 Kasım günün menüsünde kızartma tarifleri veriyoruz.

Kızartma yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Kızartmayı çok seviyoruz ancak sağlığımız açısından uymamız dikkate almamız gereken bazı kurallar var. Bunlardan bazıları şu şekilde;

*İyi bir kızartma yağı içine ilk yiyecek koyduğunda köpürürü daha sonra bu köpük ortadan kalkar.

*Bozulan bir yağda kızartılan yiyeceklerin dışı çok daha fazla kızarır.


*Kızartma yağının ömrünü uzatmak için, her defasında süzerek başka bir kapta muhafaza edin.

*Kızartma yağının istediğiniz ısıya geldiğini anlamak için küçük bir parça kızartacağınız yiyecekten atın. Eğer 20 saniyede yağın üzerine çıkıyorsa olmuştur.

*Dondurulmuş gıdalar kızartacaksanız, eğer yiyecek küçükse çözülmeden ancak büyükse çözüldükten sonra yağa atılmalıdır.

*Kızarttığınız yiyeceklerin fazla yağ çekmesini istemiyorsanız yumurtalı una batırıp 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra kızartın.

*Patates kızartırken doğradığınız patatesleri süt dolu bir kabın içinde bekletin kuruduktan sonra kurulayıp kızartın. Patatesler daha az yağ çekecektir.

18 Kasım günün menüsünde neler var?

Kızartmalarla ilgili küçük ama çok etkili püf noktaları paylaştığımıza göre günün menüsünü verebiliriz.

Kızarmış ekmekli soğan çorbası tarifi

Kuzu pirzola tarifi



McDonalds patatesi tarifi

Süzme yoğurtlu Biber Kızartması


 

Mücver kızartması
Kızartmaların en son noktası şahane bir mücverden başka ne olabilir ki.

Mücver kızartması için malzemeler;

*1 tane patates
*1 tane kabak
*1 tane soğan
*1 tane yumurta
*1 demet maydanoz
*3 kaşık un
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Sıvı yağ


Mücver yapılışı:

Maydanozları ve soğanı ince ince doğrayıp, patates ve kabağı da rendeleyip suyunu sıkın. Bir kabın içinde tüm malzemeleri karıştırın. Önceden kızdırdığınız yağın içine karışımdan bir kaşık alıp koyun. Her iki tarafı da pişince servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Kızarmış dondurma tarifi