Karabük 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

17.03.2018 - 16:32 | Son Güncellenme:

.

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıl Dönümü

KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Uysal, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak etiklerini belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir. O iman o gün nasıl galip geldiyse bugün de içinde bulunduğumuz zamanda yapılan oyunlara karşı da, aziz milletimiz aynı iman ve ruhla galip gelmektedir. 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında da Çanakkale ruhuyla 'Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak' için canlarını tanklara, kurşunlara karşı siper eden kahraman milletimiz, Anadolu'nun ilelebet vatanımız kalacağını dünyaya bir kez daha göstermiştir. Atalarımızın bizlere emanet ettiği kutsal vatanımızı içeriden ve dışarıdan parçalamaya çalışan hiçbir şer odağına izin vermeyerek onların bu kutsal emanetini koruyacak ve aziz hatıralarını hep yaşatacağız. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

Haberin Devamı

- AK Parti Karabük İl Başkan Altınöz

Altınöz, mesajında, Türk milletinin Çanakkale'de zor koşullar altında, kendinden çok güçlü ordulara karşı kazandığı büyük zaferle bir destana imza attığının altını çizdi.

Çanakkale'nin, Türk askerinin toprağında yendiği milletlere karşı gösterdiği insani değerlerin ortaya konması bakımından dünya uluslarına verilmiş çok anlamlı birçok mesajla yüklü olduğunu aktaran Altınöz, şu ifadelere yer verdi:

"Bu güzel vatanda özgürce yaşayan bizler, bu anlamlı ve önemli günde şehitlerimizi tekrar şükranla, saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Çanakkale'de iman gücüyle düşman askerlerini dize getiren asil bir milletin mensubu olduğumuz için ne kadar gurur duysak azdır. Gururluyuz, çünkü ay yıldızlı bayrağımıza rengini kanlarıyla veren şehitlere sahip yüce Türk milletinin bir ferdiyiz. Çanakkale şehitliklerini gezdiğinizde buradaki manevi havayı teneffüs etmenizin birinci sebebi, bu yüksek ruhun halen canlı olmasından kaynaklanmaktadır. Bu vesileyle vatanımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize ve şehitlerimizin bizlere emaneti olan bütün sevdiklerine şükranlarımı sunuyorum."