Sakarya 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

17.03.2018 - 12:06 | Son Güncellenme:

.

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıl Dönümü

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Vali Balkanlıoğlu, mesajında, başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Çanakkale'nin, azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine az rastlanan büyük bir destan olduğunu aktaran Balkanlıoğlu, "Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen, milletimiz şehadet ve gazilik uğrunda en seçkin, en yetişmiş ve en verimli nesillerini feda ederek Çanakkale'de kazandığı bu zaferle, Kurtuluş Savaşı’na ve sonunda Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda Çanakkale Zaferi bir meşale olmuştur." ifadesini kullandı.

Çanakkale destanının dün olduğu gibi bugün de, Türkiye ve geleceği üzerinde plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir ders olduğunu vurgulayan Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Milletçe bizi bir arada tutan, güçlü kılan, bizi 'biz' yapan 'Çanakkale Ruhu'ndan başka bir şey değildir. Düşmanı dize getiren fedakarlık, sabır, azim, zafere olan inanç bizi bugünlere taşımış, yarınlara da taşıyacaktır. Ayrıca, 15 Temmuz’da yazılan kahramanlık destanı da aynı inançla Çanakkale ruhunu milletimizin yaşattığının delilidir. Bu ruhla her daim olduğu gibi aziz Türk milleti ilelebet muhafaza ve müdafaa olunacaktır."

Balkanlıoğlu ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek, operasyonlarda şehit düşen askerlerin, sivillere gösterdikleri hassasiyetle savaşın da bir ahlakı olduğunu tüm dünyaya yeniden öğrettiğini vurguladı.