Samsun 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

17.03.2018 - 16:24 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: "Çanakkale Zaferi, milletimizin, şartlar ne olursa olsun kutsal bildiği vatanı, bayrağı ve ezanı için neler yapabileceğinin göstergesidir"

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıl Dönümü

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Çanakkale Zaferi, milletimizin, şartlar ne olursa olsun kutsal bildiği vatanı, bayrağı ve ezanı için neler yapabileceğinin göstergesidir." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Karaaslan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferi'nin, bağımsızlıkları, aziz vatanları, şanlı bayrakları uğruna canını feda etmekten asla çekinmeyen Türk milletinin "söz konusu vatansa gerisi teferruattır" anlayışıyla yazdığı kahramanlık destanı olduğunu vurguladı.

Türk milletinin tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen imanıyla var olma mücadelesinin eseri Çanakkale Zaferi'nin, 103. yıl dönümünü idrak etmenin gurur ve onurunu yaşadıklarına işaret eden Karaaslan, şöyle devam etti:

"Çanakkale Zaferi, imkan karşısında imanın zaferidir. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğruna adeta bir gül bahçesine girercesine şehadete koşan milletimizin, canı pahasına verdiği destansı bir mücadeledir. Yedi düveli hezimete uğratan, birlik ve beraberlik ruhuyla tek yürek olarak yüksek irade ve sağlam inançla sergilediğimiz, tarihte eşi benzeri bulunmayan milli mücadele ruhudur. Çanakkale Zaferi, milletimizin, şartlar ne olursa olsun kutsal bildiği vatanı, bayrağı ve ezanı için neler yapabileceğinin göstergesidir. Çanakkale'de Kınalı Hasanların, Onbeşlilerin, Seyit Onbaşı'nın ve milletimizin topyekun ortaya koyduğu ruh, milletimizin nihai zafere ulaşmasına vesile olmuştur."

Haberin Devamı

Karaaslan, Çanakkale ruhunu kalbinde dipdiri taşıyan Türk milletinin, 15 Temmuz akşamı istiklal ve istikbaline yönelen alçak darbe girişimini, millet olma bilinci ve destansı mücadelesiyle engelleyerek karanlık güçlere karşı bir kez daha "Çanakkale geçilmez" dediğini anlatarak, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde, bu toprakları kendilerine emanet eden tüm şehitleri, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanları rahmet ve şükranla andığını kaydetti.