Ankara 18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

02.11.2017 - 12:37 | Son Güncellenme:

Festivalin açılışında ünlü İspanyol sanatçı Carrasco, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ile piyano çaldı

18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

ANTALYA (AA) - 18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Manolo Carrasco ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in performansıyla başladı.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 1 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, İspanyol Flamenko Piyanisti Manolo Carrasco'nun özel gösterisi Sounds from Spain (İspanya'dan Sesler) ile başladı.

Festivalin AKM Aspendos Salonu'nda düzenlenen açılış konserine müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İspanya'nın büyük piyanist ve kompozitörü Carrasco'nun festivalin geçen yıl da sanatçısı olduğunu, festivalin bu yıl Carrasco ile açılmasının kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu kaydetti.

Antalya'yı müzik şehri yapmak için ilerlemeye devam ettiklerini belirten Türel, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Türkiye'nin en büyük zenginliklerinden biri müziktir. Müziğimizin kökeninde 3 kıtanın bütün müziklerinin zenginliği var. Ancak tıpkı Türk mutfağı gibi Türk müziği de maalesef dünyada hak ettiği yerde değil. Antalya, Türk kültürünü dünyaya tanıtma misyonu olan bir şehir olarak, müzik alanında da misyona sahip diye düşünüyorum. Piyano festivalimiz de bize bu misyonda yol açan ve ilham veren bir gelenek haline gelmiştir. Huzurlarınızda bize bu yolu açan tüm eski belediye başkanlarına, sayın hocam Gürer Aykal'a ve festivalde yer alan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürüm de bu festivalleri yaşatan Antalya halkınadır."

İspanya'dan Sesler isimli özel gösterisinde dünyaca ünlü Francisco Tarrega, Enrique Granados, Isaac Albeniz, Manuel de Falla, Luigi Bocherini gibi isimlerin eserleri sunan Carrasco'ya konser boyunca 6 flamenko dançsısı ve 7 müzisyen eşlik etti.

Konser sonunda sanatçı Carrosco, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i sahneye davet ederek birlikte piyano çaldı. Başkan Türel ve Manolo Carrasco ile "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkısını çaldı. Carrosco ve Türel'in şarkısı salonu dolduran müzikseverler tarafından büyük beğeni toplarken dakikalarca ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

Festival süresince 468 müzisyen Antalyalı müzikseverlerin huzuruna çıkacak.