Geri Dön

19 Aralık günün menüsü (Balık sofrası)

19 Aralık günün menüsü tariflerinde bugün balık sofrası kuruyoruz. Balığın en lezzetli hali ve yanında ona yakışan en güzel yemekleri 19 Aralık günün menüsü ile veriyoruz. İşte karşınızda 19 Aralık günün menüsü…

19 Aralık günün menüsü (Balık sofrası)

19 Aralık günün menüsü lezzetlerimizde bugün balık sofrasına yer veriyoruz. Balığın en taze en bol olduğu bu mevsimde uzmanların da uyardığı gibi bol bol balık yemeliyiz. Faydalı olduğu kadar da lezzetli olan balık sofralarımızda çokça bulunmalıdır. 19 Aralık günün menüsüne geçmeden önce balık hakkında hoşunuza gidecek birkaç bilgi verelim.


Balığın faydaları

*Yüksek miktarda omega 3 yağı içerir ve bu nedenle kalp hastalıklarından, tansiyona kadar birçok rahatsızlığa fayda sağlar.
*Bol miktarda protein içerir.
*Beyin fonksiyonlarının gelişimi için oldukça faydalıdır.
*Kan basıncını düşürür.
*Kalp ritmini düzenler.
* Alzheimer için önemli bir silahtır.
*Sindirim sistemini düzenler.
*Güçlü bir antioksidandır.
*Kemiklerin güçlenmesini sağlar.
*Haftada 2 kez yenmesi felç riskini %6-12 oranında düşürür.

Lezzetli bir balık nasıl yapılır?

Lezzetli bir balık yapmak istiyorsanız uymanız, dikkat etmeniz gereken bazı kurallar varır… İşte lezzetli balığın püf noktası:

19 Aralık günün menüsü lezzetlerinde neler var?

Sebzeli balık çorbası


Lüfer ızgara tarifi


Fırında çinekop tarifi


Çinekop tava nasıl pişirilir?


Tavada palamut tarifi


Yeşil mercimek salatası tarifi


Narlı Cevizli Roka Salatası

Un helvası tarifi

Balık sofrasının adabında yemekten sonra helva yemek vardır. Bu nedenle muhteşem lezzetli balık soframızdan helva yemeden kalkmayalım.

Un helvası malzemeleri
*3 yemek kaşığı kadar tereyağı veya isteğe göre margarin
*2 bardak un
*2 bardak toz şeker
*2 bardak su
*Ceviz

Un helvası yapılışı
Öncelikle geniş bir tencere alıp tereyağını eritin. Orta ateşteyken üzerine unu ekleyip karıştırarak kavurun. Unun rengi değişene kadar karıştırmaya devam edin.

Başka bir kapta su ile şekeri eritin. Unun rengi değiştiğinde bir parça unu alıp şekerli suya atın. Eğer dağılıyorsa kıvamı olmuştur. Aksi halde biraz daha kavurmalısınız.

Eğer kavurma işlemi tamam ise suyu tencereye dökebilirsiniz. Döktükten sonra hızlıca karıştırmaya devam edin. Su çekilip karışım hamur haline gelince ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra kapağı açabilirsiniz.

Servise hazır afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber