Ankara 19 Ekim Muhtarlar Günü

19 Ekim Muhtarlar Günü

19.10.2017 - 14:51 | Son Güncellenme:

.

19 Ekim Muhtarlar Günü

ANTALYA (AA) - 19 Ekim Muhtarlar Günü Antalya ve Burdur'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla il merkezinde görev yapan bazı mahalle muhtarların ziyaretinde yaptığı konuşmada, muhtarlığın hep önemli bir kurum olduğunu ancak günümüzde daha da önemli hale geldiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara hak ettiği değeri verdiğinin altını çizen Karaloğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla devlet kurumları da muhtarlara eskisinden farklı bakıyor. Muhtarlık, vatandaşın sorunlarını ulaştırabildiği ilk nokta olduğu için önemli. Orası sağlam başlarsa gerisi de sağlam devam ediyor. Muhtarlık müessesesi en önemli kurumlardan bir tanesidir. Osmanlı'dan Cumhuriyet'e taşıdığımız kurumların başında geliyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmasının ardından muhtarların sorunlarını dinleyen Karaloğlu, Konyaaltı ilçesinde yetersiz kalan sağlık hizmetlerinin giderilmesi için bölgeye bir devlet hastanesi kurulması için bir proje üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

- Serik

Serik ilçesi Cumhuriyet meydanında yapılan törende, Muhtarlar Derneği yönetimi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Törende konuşan Serik Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Barçın, muhtarlık kurumunun 1864 yılında Osmanlı Devleti zamanında kurulduğunu hatırlatarak, Muhtarlık Günü'nün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine armağan edildiğini söyledi.

Törene Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Ece, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

- Kemer

Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkan Vekili Özcan Çeliktaş, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, Kemer İlçe Emniyet Müdürü Vekili Murat Karaman, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasının ardından bir konuşma yapan Kiriş Mahalle Muhtarı Faiz Çetin, kent yaşamında halka en yakın birimin mahalleler olduğunu belirterek, mahallelerin kent hizmetinin daha etkin ve verimli yürütülmesi açısından öneminin büyük olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Muhtarların sosyal sorunları çözmede daha etkin mücadele sergilediğini aktaran Çetin, muhtarların halkla bütünleşmesi gerektiğinin de altını çizdi.

- Kumluca

Kumluca Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Tüfekçi, Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törenin ardından Kumluca Belediyesi'ne geçen muhtarlar, burada Belediye Başkan vekili Arif Ateş ile bir süre görüştü.

Daha sonra Muhtarlar Derneğinde yapılan törene Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkan vekili Arif Ateş, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, MHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tuna, MHP Kumluca ilçe Başkanı Yücel Kaplan ve daire amirleri katıldı.

- Akseki

Akseki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende de, muhtarlar ilk önce Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Cevizli Mahalle Muhtarı Harun Çınar, muhtarların vatandaşlarla birebir diyalog içinde olduğunu belirterek, sorunu olan vatandaşın ilk olarak muhtarları aradığına dikkati çekti.

Törene, Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle muhtarlar katıldı.

Haberin Devamı

- Manavgat

Manavgat Cumhuriyet Meydanında çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Muhtarlar Günü etkinliğine Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, resmi kurum müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Törenin ardından muhtarlar Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit7i makamında ziyaret ederek çiçek verdi.

Kaymakam Yiğit, muhtarlık mesleğinin Osmanlı dönemine dayanan köklü bir meslek olduğunu anımsaratk, sorumluluğunun da ağır olduğunu kaydetti.

- Burdur

Burdur’un Karamanlı ilçesinde düzenlenen törende konuşan Pazar Mahallesi Muhtarı Hamdi Solak, muhtarlığın yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini söyledi.

Muhtarların, vatandaş ile devlet arasındaki ilişkisine değinen Solak, "Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasın önemli bir görevi yerine getirmektedirler." dedi.

Haberin Devamı

Atatürk anıtına çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikler kapsamında Karamanlı Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi de, düzenlenen kokteylde muhtarlarla buluştu.