Tunceli 19 Ekim Muhtarlar Günü

19 Ekim Muhtarlar Günü

18.10.2017 - 14:45 | Son Güncellenme:

.

19 Ekim Muhtarlar Günü

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, 19 Eki·m Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Sonel, mesajında, 19 Ekim'in "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmesinin, devletin ve hükümetin en küçük yerel hizmet birimi olan muhtarlara verdiği önemin ve değerin göstergesi olduğunu belirtti.

Muhtarlar Günü'nü kutlayan Sonel, mesajında şunları kaydetti:

"Seçilerek göreve gelen muhtarlarımz, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Sayın Cumhurbaşkanımızın aylık ve haftalık periyotlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarımızla bir araya gelmesi, Başbakanımız ve bakanlarımızın muhtarlarımızla istişarelerde bulunması, devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir. Dolayısıyla bu adımlarla, devletimizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olan muhtarlarımız, halkımızla çok daha alakadar olmak, halkımızın talep, problem ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olmak hususunda daha iyi imkanlara kuvuşmuştur. Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın günü kutluyor sağlık ve mutluk diliyorum."