Ankara 19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

19.09.2017 - 12:30 | Son Güncellenme:

.

19 Eylül Gaziler Günü

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Gölcük ve Darıca ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Gölcük Anıtpark’taki törene Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Mehmet Baybars Küçükatay, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut, Gölcük Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Hanefi Aslan, askeri erkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Gölcük Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Hanefi Aslan, yaptığı konuşmada, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehit ve gazilere verilmesi gereken önemi şu sözlerle ortaya koymaktadır, 'Türk tarihinde altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ve şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir.' Atatürk'ün bu sözleri ışığında gazilere daha fazla sahip çıkılmasını ve gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettiği imkan ve şartlara kavuşturmaları konusunda sorunlarımızın çözümünü bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Daha sonra Gölcük İhsaniye Çiftlik İlkokulu öğrencisi Merve Göçer ve Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Nurgül Çiftçi şiirler okudu.

Program, Gaziler Sergisi'nin gezilmesinin ardından sona erdi.

-Darıca

Darıca Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene, Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Garnizon Komutanvekili Üsteğmen Sefa Bal, askeri erkan, siyasi partilerin temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Muharip Gaziler Derneği Darıca Temsilciliği'nden Hüseyin Çoban, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

"Kurtuluş Savaşı'nda, Kore’de, Kıbrıs Barış Harekatı'nda savaşanlar ve Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı, toprak bütünlüğü uğrunda 15 Temmuz darbe kalkışmasında demokrasiye sahip çıkan, bu uğurda yaralanan asker, polis, sivil tüm malül gazilerin gurur günü" ifade eden Çoban, "Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman ve her yerde verilmelidir." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Tören, öğrencilerin okudukları şiir ve halk oyunları gösterileriyle sona erdi.