Adıyaman 19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

19.09.2018 - 15:35 | Son Güncellenme:

.

19 Eylül Gaziler Günü

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gölbaşı Kaymakamlığı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu

Yüzbaşı Teyfik Özgen, törende yaptığı konuşmada, Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin var oluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan gazilerin onurlandırdığı gün olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Fatih Sarıkaya, Garnizon Komutanı Personel Astsubay Hakan Ablak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, Kıbrıs ve Kore Savaşı gazileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti başkanları ve vatandaşlar katıldı.

- Kahta ilçesi

Kahta ilçesinde düzenlenen Gaziler Günü'ne katılan 15 Temmuz şehitlerinden Yunus Uğur'un dedesi duygusal anlar yaşayarak göz yaşını tutamadı.

Haberin Devamı

Kahta Kaymakamlığı önünde düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü etkinliği, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam önemini belirten konuşmayı Kıbrıs gazisi Ali Yavaş yaptı.

Kahta Anadolu Lisesi öğrencilerinden Berfin Eroğlu'nun "Ben Şehit Kızıyım" şiirini okuduğu sırada Adana'dan Kahta'ya misafirliğe gelerek programa katılan 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde helikopter pilotluğu eğitimi almak için gittiği Ankara'da, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Yunus Uğur'un dedesi Mehmet Ali Uğur, duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı.

Dede uğur, şehit olan torunu Yunus Uğur'un 15 Temmuz hain darbe girişimini duyduğu anda görevi başına giderek şehit olduğunu ve iki aylık nişanlı iken 24 yaşında şehadet şerbetini içtiğini, onunla her daim iftihar ettiğini söyledi.

Uğur'a, etrafındaki askerler teselli ederek destek verdi.