Afyonkarahisar 19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

19.09.2018 - 15:05 | Son Güncellenme:

.

19 Eylül Gaziler Günü

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Dinar ve Dazkırı ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Dinar, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayan törene, İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Saffet Acar, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Mertürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Jandarma Uzman Çavuş Murat Alpay, programda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bir bütün olduğunu hiçbir hainin ve arkasındaki güçlerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını belirtti.

Törenin ardından ilçe protokolü, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dinar İlçe Temsilciliğini ziyaret etti.

Programın ardından İlçe Kaymakamlığı tarafından şehit ve gazi yakınları için bir düğün salonunda yemek verildi.

İlçe Kaymakamı Kapankaya, yemekte programında yaptığı konuşmada, "Bugün burada rahatça bir araya gelip yemeklerimizi yiyebiliyorsak, bu siz değerli gazilerimizin ve ailelerinin sayesindedir. Memleketin dört bir köşesinde gözünü kırpmadan vatan savunması yapan değerli gazilerimize çok şeyler borçluyuz. Ben hepinizin Gaziler Günü'nü yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- Dazkırı

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Dazkırı ilçesinde de program düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan resmi törende, şehitler anısına saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların da yapıldığı programa, İlçe Kaymakamı Gökay İçen, Belediye Başkanı İsmail Taylan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hüseyin Özdoğan, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.