Bartın 19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

19.09.2018 - 12:39 | Son Güncellenme:

.

19 Eylül Gaziler Günü

BARTIN (AA) - Bartın’da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Valilik önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altınok, törende yaptığı konuşmada, şehit ve gazilik mertebelerinin bu ülke ve millet için en büyük, en yüce makamlardan biri olduğunu söyledi.

Her yanı şehit ve gazilerin kanlarıyla sulanmış vatanın, onu korumak için her türlü mücadeleyi veren şehit ve gazilerin en büyük armağanı olduğunu ifade eden Altınok, şöyle konuştu:

"Birlik ve beraberliğimizin oluşmasında büyük bir payı olan şehit ve gazilerimizin bizlere emanet ettiği bu vatanı bizler de canımız, kanımız pahasına koruyacak, bu bayrağı şanı ve şerefiyle ilelebet göklerde dalgalandıracağız. Çanakkale Savaşı’ndan, bu milletin düşman esaretinden kurtuluşunu sağlayan Kurtuluş Savaşı’na, hain terör örgütleriyle verilen mücadeleden, 15 Temmuz gecesi ülkemizin, devletimizin ve aziz milletimizin kurtuluşu için 2. Kurtuluş Savaşı’nı vererek yüreklerinden korkuyu atarak, meydanları dolduran ve canı pahasına ülkesine, vatanına, bayrağına sahip çıkan bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Haberin Devamı

Deniz Binbaşı Fatih Bursalı ise, ordu millet anlayışını gösteren en önemli unsurlardan birin de, başka hiçbir ulusta olmayan, şehitlik ve gazilik anlayışı olduğunu belirtti.

Bursalı, "Şu anda bulunduğumuz coğrafyada yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve siz gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Yüce Türk milleti ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri sizlerin bıraktığı zafer meşalesini daha da yükseklere taşıyacak ve kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Törene, Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Hakan Metinkişi, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, siyasi partilerin temsilcileri, askeri erkan, gaziler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.