Denizli 19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

19.09.2017 - 12:09 | Son Güncellenme:

.

19 Eylül Gaziler Günü

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, 19 Eylül Gaziler Günü, valilik önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Haberin Devamı

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün TBMM tarafından gazi unvanı ile onurlandırıldığı 19 Eylül tarihinin Gaziler Günü olarak kutlandığını ifade ederek, bu günün Türk milletinin şeref ve haysiyetini korumak için savaşmış, hayatları pahasına verilen görevi yerine getirmeye çalışmış, bu yolda kanını, bu yolda vücudunun bir bölümünü kaybedenlerin günü olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün de çeşitli tehditlerle karşı karşıya bulunduğuna işaret eden Helvacılar, şunları kaydetti:

"15 Temmuz hain darbe girişimine karşı, kahraman askerlerimiz, emniyet güçlerimiz ve milletimiz canı pahasına vatanımıza sahip çıkmıştır. Şehitlik ve gazilik mukaddes kavramlardır. Gazi, Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Şehitler ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Gaz, şehitlerin can yoldaşı, bu destanları yazan kahramanın adıdır."

Haberin Devamı

Törende daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri, Muharip Gaziler Derneği ile Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret ederek gaziler, gazi yakınları ve şehit yakınlarıyla görüştü.

Törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11. Komando Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, askeri ve mülki erkan ile gaziler ve yakınları katıldı.