Gaziantep 19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

19.09.2017 - 15:04 | Son Güncellenme:

Gaziantep Valisi Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, gaziler, şehit aileleri ve yakınlarıyla yemekte bir araya geldi

19 Eylül Gaziler Günü

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler, şehit Aileleri ve yakınları onuruna yemek verdi.

Haberin Devamı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kentteki bir restoranda düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile dua edilmesiyle başlayan programda yaptığı konuşmada, Gaziler Günü'nü Gazi şehirde kutlamanın ayrı bir önemi bulunduğunu söyledi.

Şehitlik ve gazilik makamlarının önemine değinen Vali Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Peygamberlik makamından sonra en büyük makam şehitlik, daha sonra gazilik. Allah, din, vatan, bayrak, istiklal adına ortaya çıkıp savaşan, sınırı bekleyen bir kardeşimize cenabı Allah şehitlik nasip ediyorsa makamların en yücesi. Teşbihte hata olmasın, gazilerimizde ise şehadete ulaşamamanın üzüntüsü vardır. Bin yıldır yaşadığımız bu aziz vatanımızda bizim birliğimizi, istiklalimizi kasteden düşmanlarımız var. Bu kıymetli aziz vatanda bu coğrafyada yaşamanın da bir bedeli var. Biz en büyük gücümüzü inancımızdan alıyoruz. En büyük zenginliğimiz bu. Biz sizlere minnettarız. Şehit yakınlarının ve siz gazilerimizin dillerinden dökülen dualara aziz milletimizin her zaman ihtiyacı var."

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik ünvanının verilmesinin yıl dönümü olan böyle bir günü Gazi şehirde, gazilerle kutlamanın sevincini ve onurunu yaşadıklarını kaydetti.

"Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim" diyerek vatan için, ezan için, Türk milletinin istiklali ve istikbali için tarih boyunca mücadele eden şehit ve gazileri minnetle anan Şahin, "Bu duygu o kadar önemli ve kıymetki ki bütün hesapları bozar. Bu duyguyu hesaplayamadıkları için, bizim birbirimize, ezanımıza, toprağımıza, vatanımıza olan aşkımızı bir türlü hesaplayamadıkları için her seferinde hesaplarının bozulduğuna şahit olduk, yakın tarihte de şahit olduk. O yüzden sizler bizim için çok önemlisiniz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından program sona erdi.