İzmir 19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

20.09.2018 - 15:18 | Son Güncellenme:

.

19 Eylül Gaziler Günü

İZMİR (AA) - İzmir Valiliği, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler onuruna yemek verdi.

Haberin Devamı

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, gaziler ve şehit aileleriyle bir araya gelen İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın yaptığı konuşmada, milletin birlik ve beraberliğine yönelik tehditlere karşı mücadele ile Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak adına yapılan çalışmaların, şehitlere ve gazilere vefa borcunun gereği olduğunu belirtti.

"Bu millet, 'ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz diyen bir millettir" diyen Vali Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Bu toprak uğruna can verip kan döken şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir. Gazilerimizin temsil ettikleri değerlerin bilinciyle onurlu, ağırbaşlı duruşlarıyla, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik edeceklerine inanıyorum. Vatan uğruna verdiğimiz şehitlerimizin, yaşayan şehit saydığımız gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktaracağız. Bu toprakları vatan kılan, bugünlere getiren her bir şehide, her bir gaziye, isimleri bilinmeyen tüm kahramanlara şükranlarımızı, minnetlerimizi ifade ediyorum."

Haberin Devamı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti başlayan gecede İl Müftü Yardımcısı Ramazan Coşkun şehitler için dua okudu.

Düzenlenen yemek, gazi derneklerinin Vali Ayyıldız’a çiçek takdim etmesi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.