Kırklareli 19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

19.09.2017 - 20:29 | Son Güncellenme:

Kırklareli'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek verildi Vali Çiftçi: "Türk milleti 15 Temmuz'da olduğu gibi kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce, dirayete, kararlılığa sahiptir"

19 Eylül Gaziler Günü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek verdi.

Haberin Devamı

Bir otelde düzenlenen yemekte, Vali Çiftçi ile AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek sohbet etti.

Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin tüm zorluklara göğüs gererek, vatanı için canını vermekten hiçbir zaman çekinmediğini söyledi.

Vatanın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla, gazilerin her zaman canlarını ortaya koyduğunu ifade eden Çiftçi, vatan topraklarının şehitler ve gaziler sayesinde var olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin şehit ve gazilerin fedakarlıkları ile tarih sahnesinde varlığını sürdürdüğünü aktaran Çiftçi, şunları kaydetti:

''Türk milleti 15 Temmuz'da olduğu gibi kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce, dirayete, kararlılığa sahiptir. Bizler, ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyoruz.''

Haberin Devamı

Daha sonra İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından dua okundu.