Çanakkale 19 Eylül Gaziler Günü Kutlanıyor

19 Eylül Gaziler Günü Kutlanıyor

19.09.2018 - 13:11 | Son Güncellenme:

.

19 Eylül Gaziler Günü Kutlanıyor

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Bayramiç, Ayvacık, Biga ve Gelibolu ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Bayramiç Yıldırım Akbulut Meydanı'nda düzenlenen törene Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ufuk Erikli, gaziler, şehit yakınlarıyla kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'n okunmasının ardından Kaymakam Kendüzler ile Başkan Arslan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törenin ardından gaziler ve protokol üyeleri, Bayramiç Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltıya katıldı.

- Ayvacık

Ayvacık Belediyesi Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen törene, Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Ayvacık Garnizon Komutanı Hava Savunma Binbaşı Ahmet Kesgin, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarlarının temsilcileriyle gaziler ve aileleri katıldı.

Haberin Devamı

Tören kapsamında Ayvacık Kaymakamı Çelik tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu, ardından tören sona erdi.

- Biga

Biga Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Mustafa Can, Belediye Başkanı İsmail Işık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ahmet Gelgöz, daire amirleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Personel Asteğmen Ahmet Karagöz, törende yaptığı konuşmasında, "Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 günü mareşallik ve gazi unvanı verilmiş, bu vesile ile bugün Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır." dedi.

Program şiirlerin okunması ile son buldu.

Daha sonra Kurşunlu Camisi'nde mevlit okundu.

- Gelibolu

Gelibolu ilçesindeki tören, 2. Kolordu Komutanlığı önünde düzenlendi. Burada, Atatürk Anıtı'na Kaymakam Hakan Kılınkaya, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından çelenk sunuldu.

Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan gazi Gani Öztürk, "Türk tarihi şehit ve gazilerin böyle kahramanlık günleriyle doludur. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Destanlar yazan şehit ve gaziler birer onur abidesidir. En büyük gazi de ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'tür." dedi.

Haberin Devamı

Şiirlerin okunmasının ardından sona eren tören, Gelibolu Şehitliği'nde düzenlenen anmayla devam etti.

Burada şehitler için dualar edildi, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.