Muğla 19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

19.09.2017 - 14:33 | Son Güncellenme:

Muğla'da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü

MUĞLA (AA) - Muğla ve ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Haberin Devamı

Törenlerde Atatürk anıtlarına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Muğla merkezde gerçekleştirilen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Harp Malulü ve Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Muğla Temsilcisi ve Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi malul gazi Topçu Albay Sezai Kanlıyar yaptı.

Kanlıyar, şehitlik ve gazilik unvanlarının hiçbir unvanla kıyaslanamayacağını söyledi.

Kendilerine verilen gazilik unvanını hayatları boyunca iftiharla taşıyacaklarını belirten Kanlıyar, "Yüce atamızın, aziz şehitlerimizin ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizin manevi varlığından güç alan bizler, her ne halde olursak olalım, vatanın bölünmez bütünlüğü, milli egemenliğimiz ile milletimizin birlik ve beraberliğinin muhafazası, rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımızın sonsuza dek göklerde dalgalanması, yüce Türk milletinin ebediyen varlığını devam ettirebilmesi için gerekirse yeniden bedel ödemeye hazır vaziyette, üzerimize düşecek tüm görevleri yerine getirmenin azim ve kararlılığında olacak, atalarımızdan aldığımız bu emaneti daima yükseklere taşıyacağız." diye konuştu.

Haberin Devamı

Törene, Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş şehit yakınları ve gaziler, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

- Marmaris

Marmaris'te, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Marmaris Muharip Gaziler Derneği'nden Kıbrıs gazisi Orhan Berberoğlu yaptı.

Törene, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İlker Özkan, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Tan, Kıbrıs ve Kore gazileri ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Törenin ardından Marmaris'teki gaziler ve aileleri onuruna Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda yemek verildi.

Haberin Devamı

- Fethiye

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Şahin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Gaziler olarak bu topraklar için canını verme şerefine eren şehitler ile yan yana savaşmanın onurunu yaşadıklarını belirten Şahin, "Ülkemizin bekası ve Türkiye Cumhuriyetimizin yaşaması için yapılan sınır ötesi harekatlarda terörle mücadelede verdiğimiz binlerce şehit hepimizi derinden yaralamıştır. Terör iş birlikçilerine asla müsaade edilmeyecektir. Bu konuda devletimizin yanındayız." dedi.

Törende gazi yakını öğrenciler Efe Yalçın ve Ceylin Bayramoğlu şiirler okudu.

Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Kaymakam Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Garnizon Komutanı Sedat Karabay ve diğer yetkililer, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Haberin Devamı

- Yatağan

Yatağan ilçesinde gerçekleştirilen tören, Kuvayi Milliye Anıtı'nda düzenlendi.

Törende konuşan Yatağan Jandarma Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Üstçavuş Ömer Çetiner, şehitlik ve gazilik unvanlarının önemli kutsal değerler olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu kutsal değerlere her zaman sahip çıktığını söyledi.

Tören, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla sona erdi.