Giresun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19.05.2017 - 15:39 | Son Güncellenme:

.

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

GİRESUN (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Görele, Doğankent, Tirebolu, Şebinkarahisar ve Güce ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Görele ilçesinde, Hayrullah Koç Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, kapalı spor salonunda devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Nihat Çınar, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın milletin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu söyledi.

Şiirlerin okunup çeşitli spor faaliyetlerinin sergilendiği tören, kompozisyon, resim ve şiir dalında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Törene, Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı Tolga Erener, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Doğankent

Hükümet Konağı'nda çelenk sunulmasıyla başlayan tören Doğankent Anadolu Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu'nda devam etti.

Haberin Devamı

Okulda görevli bir öğretmen, törende yaptığı konuşmada, milletin bağımsızlık mücadelesine başladığı 19 Mayıs'ın gençlere armağan edilmesinin tesadüf olmadığını vurgulayarak, "Büyük önderimiz Atatürk, Türk gençlerine o kadar güvendi ki kurduğu Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet etti. Gençlerin de bu emaneti korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını biliyordu.'' diye konuştu.

Halk oyunlarının sergilenmesinin ardından şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene, Doğankent Kaymakamı Mustafa Ayvat, Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, Jandarma Komutanı Tuncay Doğancı, Emniyet Amiri Özel Çaylı, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Tirebolu

Tirebolu'da kapalı spor salonunda gerçekleşen törende, halk oyunları, karate, tekvando, gösterilerinin ardından sportif ve kültürel müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllere verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Hasret Özer, törende yaptığı konuşmada, yüzbinlerce şehit vererek büyük sıkıntı, yokluklar ve büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyetinin gençlere emanet olduğunu belirtti.

Özer, "Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görevle sorumluluğunuz olmalıdır." dedi.

Haberin Devamı

Törene, Güce Kaymakamı ve Tirebolu Kaymakam Vekili Mustafa Köleoğlu, Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Baştürk, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Şebinkarahisar

Şebinkarahisar'da Hükumet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, kapalı spor salonunda devam etti.

Halk oyunları ve spor gösterilerinin sergilendiği törende, ilçede çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Törene, Şebinkarahisar Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Şahin Yılancı, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Güce

Güce ilçesinde kapalı spor salonunda gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Şiir ve kompozisyonların okunduğu törende, ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Güce Kaymakamı Mustafa Köleoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Tayfun Koç, Milli Eğitim Müdür Vekili Faruk Kılıç, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.