İstanbul 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19.05.2017 - 15:25 | Son Güncellenme:

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği ile CHP Silivri İlçe Başkanı Göçengil, bayram dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

İSTANBUL (AA) - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği ile CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, kutlama mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Göçengil, mesajında Türk milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs 1919 tarihinin Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmesinin büyük anlam taşıdığını söyledi.

Göçengil, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, genç kuşaklar marifetiyle gerçekleşeceğinin bir ifadesi olarak bu önemli gün siz gençlere armağan edilmiştir. Çünkü gençler bu ülkenin umudu ve geleceğidir. Gençlerin dinamizminin herkese örnek olması gerekmektedir. Cumhuriyet bu dinamizme dayanarak kurulmuş kusursuz bir rejimdir. Atatürk buna binaen 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir."

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert de bu özel günün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına giden yolun başlangıcı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"19 Mayıs, milletimizin esaret zincirini kırmak adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde attığı büyük adımın adıdır. Türk gençliğinin, 98 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi sonsuza dek taşıyacaklarına olan inancım tamdır. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda büyük mücadele veren ecdadımızı saygıyla ve şükranla anar, aziz milletimizin ve geleceğimizin güvencesi gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutlarım."