İzmir 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

19.05.2017 - 16:30 | Son Güncellenme:

.

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

İZMİR (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İzmir'in ilçelerinde törenler düzenlendi.

Haberin Devamı

Urla Meydanı'nda düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Solmaz Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törene başta Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, Garnizon Komutanı Personel Albay Erol Çelik, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

- Ödemiş

Ödemiş Hükümet Meydanındaki törende ilk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Cebeci tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu.

Daha sonra Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezinde devam eden törende bir konuşma yaban Cebeci, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da başlattığı özgürlük hareketinin tüm yurda yayıldığını ve bu önemli günün Türk gençliğine armağan edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bayram çerçevesinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

- CHP'lilerden kutlama

CHP İzmir İl Teşkilatı ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin yer aldığı Yurttaş Girişimi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve gençlik kolları üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yurttaş Girişimi adına bir açıklama yapan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler, 19 Mayıs 1919'da yakılan Cumhuriyet meşalesini söndürmeyeceklerini belirtti.