Kars 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI SARIKAMIŞ’TA KUTLANDI

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI SARIKAMIŞ’TA KUTLANDI

19.05.2015 - 17:58 | Son Güncellenme:

.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI SARIKAMIŞ’TA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. Yıldönümü Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.
Tören, Gaziler Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Koçak’ın çelenk sunması, saygı duruşu ve istiklal marşı’nın okunmasıyla başladı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına atılan ilk adımın 19 Mayıs 1919 tarihinde atıldığını belirtti.
Koçak, Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 96. Yıldönümünün gururunu yaşadıklarını söyledi.
Ali Koçak, Koçak, “19 Mayıs, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde tarih sahnesinde emperyalist güçler karşısında yüce Türk milletinin şaha kalkışıdır. Türk genci Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. "Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. “diyen Atatürk’ün değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler, Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız. Sözde değil bu özde duygularla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Gençlik Haftası münasebetiyle düzenlenen tenis, masa tenisi, Liselerarası masa tenisi, kurumlar arası voleybol, liselerarası voleybol ve atletizm yarışmalarında dereceye giren sporcuların ödülleri protokol üyelerince verildi.
Törene, Kaymakam Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Bülent Soner, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.