Mardin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19.05.2018 - 13:50 | Son Güncellenme:

.

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ve Batman'ın Sason ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Nusaybin'de Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk büstüne Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Tekin'in çelenk sunumuyla tören başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra törene Şehir Stadyumunda devam edildi.

Tekin, törende yaptığı konuşmada, 9 Mayıs’ın gençlik, gençliğin ise gelecek olduğunu belirtti.

Törende, öğrencilerin hazırladığı folklor, wushu ve halk dansları ile kız ve erkekler koşu ve halat çekme yarışları izleyicilerden alkış aldı.

Hafta kapsamında düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Garnizon Komutanı Binbaşı Latif Kara, Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Atik, İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahim Zengin ve Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Serkan Tekin tarafından madalya ve çeşitli ödüller verildi.

Haberin Devamı

- Batman

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Sason'da da törenlerle kutlandı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Sason Kapalı Spor Salonunda törende de günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirler ve skeçlerin ardından lise öğrencileri jimnastik ve halk oyunları gösterisi sundu.

Program yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Törene, Kaymakam Ökkeş Beyaz, Belediye Başkan Vekili Eyüp Kaplan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Kahya, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.