Muş 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19.05.2018 - 14:39 | Son Güncellenme:

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de tören düzenlendi

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

VAN (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı
Van'daki tören İskele Yaşar Kemal Parkı'nda düzenlenen gençlik yürüyüşü ile başladı. Ardından vali yardımcıları Mehmet Parlak ve İbrahim Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri stantları gezdi.

Etkinlikler kapsamında Gençlik Merkezi tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu, şiir, kompozisyon, resim, satranç ve çeşitli spor dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

- Bitlis

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi tarafından organize edilen etkinlikte, Şehitlik Anıtı'ndan Gökmeydan'a kadar 300 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile yürüyüş yapıldı.

Ardından Ziya Eren Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte günün önemini belirten konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Bilal Elkatmış, burada yaptığı konuşmada, İslam coğrafyasında özellikle Filistin'de masum çocukların, gözü yaşlı annelerin ve binlerce Müslümanın zulme uğradığını söyledi.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet olduğunu anlatan Elkatmış, şöyle konuştu:

"Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarda yükselteceksiniz. Böylelikle ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine taşınmasının mimarı, sizler olacaksınız. Ay yıldızlı bayrağımız altında hepimiz bir bütün olarak yaşamamıza imkan sağlayan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel değerlerini korumaya sonsuza kadar kararlıyız."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından çeşitli spor dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve halk oyunları ekibi gösteri sundu.

- Hakkari

Kent merkezinde Valilik binası önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından buradaki gençler, programın devam edeceği Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü önüne yürüdü.

Programda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Ardından şiir dinletisi ile güreş, muay thai ve judo gösterisi sunuldu, hafta boyunca yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program, halk oyunlarının ardından stantların gezilmesi ile son buldu.

Programa, Vali Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Dr. Funda Toprak'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Küçük, Dağ ve Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Umut Öztürk, kurum amirleri, öğrenci, sporcu ve vatandaşlar katıldı.

- Çukurca ve Yüksekova

Haberin Devamı

Çukurca ilçesindeki tören, kaymakamlık binası önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu'ndaki konferans salonunda devam eden programda öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler sunuldu.

Programa, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Derin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Abacı, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Yüksekova ilçesinde, Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin konferans salonunda devam eden programda Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, kurtuluş mücadelesinin önemine vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Ardından Gençlik Merkezi'nce yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerin yer aldığı slayt gösterisi sunuldu ve çeşitli yarışlarda dereceye sporculara ödül verildi.

Program, öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler ile sona erdi.

- Muş

Muş'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan gençler, ellerinde Türk bayraklarıyla Valilik önüne yürüdü.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Emirhan Karakaya, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı.

Program öğrencilerin güreş, tekvando, eskrim ve jimnastik gösterisinin ardından sona erdi.

Bulanık ilçesinde, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Bulanık Spor Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Haberin Devamı

Öğrenciler, halk oyunları ve jimnastik gösterisi sundu.

Bulanık Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını verdi.