Tekirdağ 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19.05.2018 - 15:28 | Son Güncellenme:

Tekirdağ'ın Çorlu, Hayrabolu, Malkara ve Çerkezköy ilçelerinde törenler düzenlendi

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

TEKİRDAĞ (AA) - 19 Mayıs Atatürk 'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Tekirdağ'ın Çorlu, Hayrabolu, Malkara ve Çerkezköy ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Çorlu'daki törenler Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Havuzlar Mahallesi Cumhuriyet Parkı'nda devam eden kutlamalarda öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ve akrobasi gösterileri yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Feridun Demirel, törendeki konuşmada, 19 Mayıs 1919 yılında yakılan bağımsızlık ateşinin halen güçlü bir şekilde yandığını söyledi.

- Çorlu

Hayrabolu Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Hayrabolu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Bülent Şahin, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın milletin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

19 Mayıs 1919’da Samsun’da yanan özgürlük ateşinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla kısa sürede dalga dalga her yere yayıldığını belirten Şahin, "Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk, 'Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daya iyidir' diyerek Samsun'a çıkmış ve bu süreç bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur." dedi.

Şiirleri okunduğu törende, halk oyunları ve akrobasi gösterileri de yapıldı.

- Malkara

Malkara'daki törenler Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Remzi Barış, 19 Mayıs'ın Türk ulusunun özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu belirtti.

Günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunduğu törende halk oyunu ve akrobasi gösterileri de yer aldı.

- Çerkezköy

Çerkezköy'de geniş katılımlı törenlerde protokol üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Demirbağ, 19 Mayıs'ın milli mücadelenin başlamasında önemli bir adım olduğunu kaydederek, "Unutmayınız ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içerisinde Samsun'da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda en önemli adımdır." dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ilçe ve il genelinde yapılan spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Törenler kapsamında halk oyunu ekipleri de gösteri yaptı.