Uşak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19.05.2017 - 15:08 | Son Güncellenme:

.

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

UŞAK (AA) - Uşak ve ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Uşak'taki törenler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Atatürk Kültür Merkezinde devam eden törende konuşan Mercan, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919" tarihinin Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olduğunu belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla başlayan süreçte Cumhuriyet'in temellerinin atıldığını söyledi.

Gençliğin her zaman ileriyi hedeflemesi gerektiğini dile getiren Mercan, şunları kaydetti:

"19 Mayıs, Cumhuriyetimizin ön sözüdür. Şüphesiz vatanın bağımsızlığı ve kurtuluşu uğruna çok büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir Türkiye'nin inşası için bugün olduğu gibi emsalsiz mücadele ve fedakarlıklar gösterilmiştir. İstikbal ve istiklal mücadelemiz, şehit ve gazilerimizden aldığımız güç ve ilhamla 19 Mayıs ruhunda olduğu gibi azim ve kararlılıkla geçmişte olduğu gibi bugünde sürmekte ve gelecekte de sürecektir."

Haberin Devamı

Törende daha sonra gençler tarafından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okundu ve çeşitli gösteriler sunuldu.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinde verildiği törene, Uşak Valisi Ahmet Okur, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

- İlçelerdeki kutlamalar

Eşme ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Necati Acar, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919'da, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı hareketin, TBMM'nin kuruluşunun, ardından da Cumhuriyetin ilanının temelini oluşturduğunu belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün faaliyetleri hakkında bilgi veren Acar, sağlıklı nesil yetişmesi için gençleri spora yönlendirdiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Etkinlik, şiirlerin okunması ve öğrencilerin hazırladıkları gösterileri sergilemesiyle devam etti.

Törende, çeşitli spor dallarında birincilik alan Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç tarafından ödülleri verildi.

Törene, Eşme Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Gedik, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Ünsal, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Uşak'ın diğer ilçelerinde de kutlama programları düzenlendi.