Kayseri 19. Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı

19. Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı

16.10.2017 - 17:02 | Son Güncellenme:

.

19. Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı

KAYSERİ (AA) - 19. Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı, Kayseri'de yapıldı.

Haberin Devamı

Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada, Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katılan Vali Süleyman Kamçı, burada yaptığı konuşmada, Kayseri'nin sahip olduğu eğitim ve sağlık imkanları, sosyal ve ekonomik yönleriyle, çevre iller için bir cazibe merkezi konumunda olmasının yanı sıra ülkemizin de önemli büyükşehirlerinden birisi olduğunu ifade etti.

İlde bulunan 2 devlet, 1 vakıf üniversitesi ile yükseköğretim hizmetlerinin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirten Vali Kamçı, içerisinde tıp fakültesi mevcut olan Erciyes Üniversitesi'nin, URAP tarafından açıklanan 2016-2017 Türkiye üniversiteleri sıralamasında, 9. sırada yer almayı başardığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Üniversitenin, Kayseri ve çevre iller için en önemli özelliklerinden birinin de üniversite hastanesi ile vatandaşlara sunduğu kaliteli sağlık hizmeti olduğunu vurgulayan Kamçı, "Üniversite hastanemizin, ilimizdeki sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde önemli bir yeri ve önemi vardır. İlimizdeki toplam yatak kapasitesinin dörtte biri olan 4 bin 235 yatak ile hizmet veren üniversite hastanemizde uzman, pratisyen ve asistan olmak üzere toplam 720 hekim görev almaktadır." ifadelerini kullandı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven de böyle bir organizasyonu kentte gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversite olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından toplantı, sorun ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesiyle devam etti.

Programa, Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü ve Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erkan İbiş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve öğretim üyeleri katıldı.