Gündem 190 kiloluk adamın gözyaşları

190 kiloluk adamın gözyaşları

09.08.2015 - 15:22 | Son Güncellenme:

Adana'da KOAH, kalp, şeker ve prostat hastası olan, bir bacağı diz kapağının altından kesilen ve sürekli buhar makinesi ile ilaç almak zorunda olan 190 kilo ağırlığındaki Hüseyin Yolaç evde hapis hayatı yaşıyor.

190 kiloluk adamın gözyaşları

Yüreğir ilçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde şoförlük yaparak geçimini sağlarken yakalandığı şeker hastalığı nedeniyle 2.5 yıl önce sol bacağı diz kapağının altından kesilen, sağ gözü hiç görmeyen, sol gözü ise yüzde 20 gören 61 yaşındaki Hüseyin Yolaç'ın hayatı aşırı kiloları nedeniyle karardı. Çalışamaz durumda olduğu için devletin 3 aydan 3 aya bin 200 lira engelli maaşı bağladığı Yolaç, daha önce 100 kilo civarındayken ayağı kesildikten sonra çalışamaz duruma gelip evden dışarı çıkamayınca 190 kiloya kadar çıktı. Sokağa çıkabilmek için akülü araç almak isteyen Hüseyin Yolaç'ın hem KOAH, hem şeker, hem kalp hem de prostat rahatsızlığı olduğu için ayda aldığı 400 lira maaşı ilaç paralarına bile yetmiyor.

Akülü araç alıp normal insanlar gibi sokağa çıkıp gezmek isteyen Yolaç, babasından kalan maaşın kendisine bağlanması için başvurdu ancak yeni bir rapor istendi. Raporu alabilmek için taksi tutup, taksiye kadar kendisini götürmesi için de hamal kiralayan Yolaç, babası öldükten sonra maaşı annesinin almaya başladığını, annesi ölünce de kendisinin ortada kaldığını belirterek, "O maaşı ben almak için müracaat ettim. SGK’ya dilekçe verdirdim, kuzenimle gönderdim imzaladım. Ondan sonra iki sefer Adana Numune Araştırma Hastanesi'ne beni sevk ettiler. İki defa hamal tuttum, her hamalla beni taşımaları için 250 lira verdim. Ama hala raporu alamadığım için babamın maaşından faydalanamıyorum" dedi.

Yolaç, 190 kiloda olduğuna dikkat çekerek, "Şuan yürüyemiyorum. 2,5 senedir burada yatıyorum bir sağa bir sola. Karşı eve bakıyorum. Gidemiyorum bir yere" diye konuştu.

Hüseyin Yolaç, en çok babasının maaşını alarak rahat bir hayat sürmek istediğini belirterek, "Aydan aya bir derdimi görsün diye bu maaşı almak istiyorum. Bir de akülü aracım olsun bende gezebileyim. Herkesten istedim ama kimse vermedi" diyerek gözyaşlarına boğuldu.